Sázkař Jaroslav uvaří blaf týdne. Dojde i na jídlo ze zbytků od oběda

Prostřeno! XXV (68) - Plumlovský řízek

V kuchařské soutěži z Prahy a Středočeského kraje středeční hostitel naservíruje opravdu netradiční menu. Nad Jaroslavovou kuchyní budou hosté dokonce ohrnovat nos. On přitom uvaří rodinné recepty, hlavně speciality z Moravy, odkud pochází.

U stolu se tento týden sešla nesourodá parta, které je těžké trefit se do chuti. A to jde dnešnímu hostiteli Jaroslavovi o hodně. Vsadil se totiž se svojí sestrou, která už v soutěži vařila, že získá víc bodů než ona. Pokud já dostanu 25 bodů v Praze a ona 24 v Prostějově, já mám pět litrů slivovice a budu vítěz, vysvětluje. Jeho menu bude velmi originální. Rodák z Moravy si nebude dělat starosti s dietou ani s nějakou moderní kuchyní. Na počest města Prostějova a hlavně nedaleké přehrady uvaří jako hlavní jídlo plumlovský řízek. Z kuřecího masa v těstíčku, volského oka a klobásy bude hostům přecházet zrak. Tolik věcí na jednom kousku masa ještě neviděli. Vše navíc bude zasypané sýrem a polité kečupem. Smažené brambory jako příloha a obloha z rukoly všemu nasadí korunu.

Nejvíc se budou chuťové buňky bouřit milovníkovi kvalitní gastronomie Petrovi. Účastnice soutěže bikiny fitness Karolína si dá alespoň dietní část pokrmu, a to kuřecí maso. Adéle se to bude zdát jako tři jídla dohromady, Honza minimálně ocení Jaroslavovu odvahu. Že bude jídlo stát za to, demonstruje hostitel už při jeho přípravě. Málem sabotuje celý soutěžní večer, když zapojí do chodu tolik přístrojů, až mu vypadnou pojistky.

Sledujte Jaroslavův recept na levnou a chutnou svačinku ze zbytků:

Hostitel naservíruje frgál, který bude málo moravský

Kromě vaření se hostitel rozpovídá i o sobě. Je třikrát rozvedený a současnou manželku poznal na seznamce. Prý ho často za jeho vaření plísní, protože pak musí jeho výtvory ochutnávat a je pak těžké udržet si linii. Dieta je popravdě to poslední, co by Jaroslav řešil. Plumlovský řízek nebude jedinou zvláštní specialitou, kterou bude servírovat. Jako předkrm připraví pastu z vepřového. Tu představí jako jídlo z masa, které zůstane na pekáči po nedělním obědě. V tu chvíli by se v některých krve nedořezal. Je snad jídlo na talíři vyrobené z Jardových zbytků od včerejška?

Poté Jaroslav naservíruje hovězí polévku se zeleninou a nudlemi. Že jsou nudličky opravdu domácí, hostitel demonstruje fotografiemi, které jejich přípravu dokumentují. Rozpaky nastanou i během dezertu. Jaroslav totiž slíbí soutěžícím pravý moravský frgál. Někomu se však bude zdát málo autentický a také náplně nebudou šmakovat všem. Že by si nadšený amatérský kuchař nenastudoval správný postup? Kolik bodů nakonec Jaroslav vybojuje? Podaří se mu vyhrát sázku se sestrou? Sledujte vpodvečer na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.