Petr uvaří menu podle Pohlreicha. Bude to úspěch, nebo totální propadák?
Prostřeno! XXV (66) – Petr má výhodu
Soutěž amatérských kuchařů z Prahy a Středočeského kraje tento týden zahájí pondělní hostitel Petr. Ten vaření miluje. Pracuje v cateringové firmě a před lety absolvoval kurz u Zdeňka Pohlreicha. Bude mít díky tomu výhodu?
Pondělní hostitel Petr má i díky své profesi k vaření blízko. Hosty nepřivítá u sebe doma, ale z technických důvodů využije bydlení své tety. Připraví tedy alespoň svůj osobní koutek, ve kterém ostatní mimo jiné objeví fotku se Zdeňkem Pohlreichem a Romanem Vaňkem. Jistě je na ni velmi pyšný. Přestože budou všichni tvrdit, že nehodlají taktizovat, některým bude vrtat hlavou, co to má znamenat.
Petrova fotka s kuchaři Zdroj: FTV Prima
U stolu se Petra na snímek zeptá Karolína a on prozradí, že byl před devíti lety u známého šéfkuchaře na kurzu. „Myslím, že tím, že absolvoval kurz, musí mít stoprocentně výhodu,“ přemítá Honza, jenž už je v soutěži podruhé a bude si myslet na výhru. Petr navíc bude vařit menu, které nápadně připomíná známé recepty, s nimiž Zdeněk Pohlreich slaví úspěchy dodnes.
Podívejte se, jak hosté kritizují Petrův hlavní chod:
Náročné menu bude výzvou
Dobře připravený salát Caesar, hovězí líčka na víně nebo čokoládový fondant chtějí zkušenou ruku. Jak se s nimi Petr popasuje? Na první pohled bude dělat vše správně, chuť je však to hlavní. Je možné, že předčí i samotného Zdeňka Pohlreicha? Hostitel o sobě tvrdí, že když připravuje jídlo pro sebe a svou přítelkyni, je to vždy projekt na celý den. Proto bude zajímavé sledovat, jak zvládne své čtyři chody v časovém presu. Bude si navíc muset poradit s úkolem týdne, kterým je pokrm z vajec.
Stihne všechno uvařit včas, nebo budou muset hosté zdlouhavě čekat? Zalíbí se soutěžícím znalostní kvíz, který si Petr připraví jako zábavu, nebo jim bude připadat nudný? Sledujte premiérový díl vpodvečer na Primě.
Plumlovský řízek Zdroj: FTV Prima
Tajine s rýží a pita chléb Zdroj: FTV Prima
Hummus se zeleninou a pomazánka z pečených paprik s pečivem Zdroj: FTV Prima
Hovězí líčka na víně s žampiony, bramborová kaše Zdroj: FTV Prima
Crème brûlée Zdroj: FTV Prima
Hovězí polévka se zeleninou a domácími nudlemi Zdroj: FTV Prima
Moravský frgál Zdroj: FTV Prima
Čokoládový fondant s malinovým coulis Zdroj: FTV Prima
Trio masových špízků Zdroj: FTV Prima
Hruškový koláč s crème fraîche Zdroj: FTV Prima
Marocká rajčatová polévka Zdroj: FTV Prima
Pasta z pečeného vepřového masa, domácí chléb Zdroj: FTV Prima
Slepičí vývar Zdroj: FTV Prima
Hovězí wagyu steak s bramborami grenaille Zdroj: FTV Prima
Caesar salát s krevetami Zdroj: FTV Prima
Hráškový krém s krutony a slaninkou Zdroj: FTV Prima
Skořicové šneky s polevou Zdroj: FTV Prima
Polévka z pečené dýně Zdroj: FTV Prima
Tagliatelle s masovým ragú Zdroj: FTV Prima
Crostini Zdroj: FTV Prima
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů