Magie jarních bylinek: Máky a pampeliška vám přivolají lásku, černý bez zlepší paměť

Země je symbolem stability, spolehlivosti, pevnosti, bohatství a hojnosti. V zemi jsou kořeny veškeré lidové magie. Ze země vyrůstají všechny stromy a byliny, které jsou léčivé. Vyzkoušejte pro svá kouzla sílu některých z nich.

Jarní bylinky pro krásu, lásku i zlepšení paměti

Někdo tvrdí, že čtyřlístek nosí štěstí, jen pokud ho najdete náhodou, jiný věří jenom ve čtyřlístek darovaný. Čtyřlístek vás má ochraňovat před vším zlým, proto se dříve dával pod polštář i zakopával pod práh domu. Čtyři lístky prý symbolizují naději, víru, štěstí a lásku. Podle lidové magie vás čtyřlístek zavede k vašemu milému, stačí ho jen vložit do boty.

Přivolat lásku si můžete i pomocí vlčího máku. Pár květům máku otrhejte jejich červené okvětní plátky a usušte je. Vyčkejte na větrný den. Každému plátku sdělte jedno své přání ohledně své lásky. Poté dovolte větru, aby okvětní plátky odfouknul. Svého adresáta si už najdou.

  • Další tip pro lásku: K přivolání lásky stačí chmýří z odkvetlých pampelišek fouknout tím směrem, kde se nachází objekt vašeho zájmu a váš milý se vám ozve.

Pokud si chcete zachovat krásu, omývejte si obličej v ranní rose z rozkvetlých konvalinek. Jen pozor, konvalinky jsou prudce jedovaté. Možná by stačila studená voda z pramene nebo ze studánky.

Nejméně nápadné květinky mají největší moc. Například popenec obecný (Glechoma hederacea) se svými drobnými fialovými kvítky mezi nimi vyniká. Věnec z popence podporuje jasnovidnost, probouzí parapsychologické vlastnosti. Kytice z popence ochrání váš domov a navrátí duševní klid.

  • Tip na duševní vyrovnanost: Stejně kouzelná je něžná kytička maceška trojbarevná. Ta přináší prorocké sny a chrání před nočními běsy. Navrací duševní klid.

Květy pelyňku pomohu navázat kontakt s bytostmi z jiných světů. Stačí květy vysušit a potom pálit v kadidelnici na uhlíku. Květy pelyňku také pomáhají harmonizovat čakry, zlepšují soustředění a posilují funkce mozku.

Pokud si chcete posílit paměť, trhejte po dobu sedmi dnů vždy navečer po jednom květu černého bezu a říkejte si přitom, jak skvělou paměť máte. Část květů rozemelte mezi prsty, potřete si jimi čelo, několik schovejte pod polštář a zbytek vhoďte do ohně.

Mohlo by vás také zajímat:

Autor: Helen Stanku a www.kartarkysvetla.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.