Pohlreich není zmedializované hovado. Majitel Čertovky hodnotí s odstupem času šéfa

Restaurace Na Čertovce – Ano, šéfe! (2025)
Restaurace Na Čertovce si v jubilejním 100. díle vysloužila od Zdeňka Pohlreicha hvězdičku. Majitel David Škárka se k natáčení vrací s odstupem času, a i když emoce dávno vyprchaly, na šéfa nedá dopustit. „Je lidský, férový a opravdu chce restauracím pomáhat,“ říká.
„Tohle je interiér, o kterým se rozhodně nedá říct, že by byl zastaralej. Ten je prostě starej,“ konstatoval přibližně před rokem Zdeněk Pohlreich při natáčení 100. dílu, hned při vstupu do Restaurace Na Čertovce, kde na zdi visí kůže z divočáka a dávná minulost čiší i z jídelního lístku. A ten, sestavený před sedmnácti lety, okamžitě prozradil, že se tu zastavil čas.
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Obsah všech mrazáků skončil na stole. Majitel jen počítal, kolik v prošlých surovinách leží peněz. Zdroj: FTV Pima
Přísný v kuchyni, lidský mimo kameru. Tak na Zdeňka Pohlreicha vzpomíná majitel s odstupem času. Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Kůže na zdech, porcelán na poličkách. Tady se čas zastavil, vyhodnotil Pohlreich v Restauraci na Čertovce interiér. Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Mladý majitel restaurace David Škárka se nechal inspirovat. Zdroj: FTV Pima
David Škárka hospodu pořídil na hypotéku, k tomu ještě provozuje druhý podnik. Zdroj: FTV Pima
David přiznává, že jídelní lístek se nezměnil 17 let. Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Ano, šéfe! v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Šéf Zdeněk Pohlreich v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Šéf Zdeněk Pohlreich v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Šéf Zdeněk Pohlreich v Restauraci na Čertovce Zdroj: FTV Pima
Obsah všech mrazáků skončil na stole. Majitel jen počítal, kolik v prošlých surovinách leží peněz. Zdroj: FTV Pima
Přísný v kuchyni, lidský mimo kameru. Tak na Zdeňka Pohlreicha vzpomíná majitel s odstupem času. Zdroj: FTV Pima
Čtyřiadvacetiletý majitel David, který podnik pořídil na hypotéku a provozuje ho spolu s druhou hospodou, působil nejen na šéfa, ale i na zaměstnance, spíš jako „šéfíček“ než jako rázný hostinský. Když přišlo na ochutnávku, ukázalo se, že problém je hlubší než měkký přístup. Mrazákový pstruh místo čerstvého, dochucovadlo v polévce, žmolky jíšky, tvrdá kotleta i salát se sladkým dresinkem… Zdeněk Pohlreich měl jasno. A aby v tom měl jasno i majitel, nechal kompletní obsah mrazáků vyskládat na stoly „jako betlém“. Prošlé mňamky v hodnotě desetitisíců korun putovaly do popelnice. A společně s tím prošel očistou i samotný jídelní lístek.
Při návratu na místo činu na šéfa čekalo překvapení. „Chtěl bych o těch jídlech říct něco blbýho, ale není co,“ vyhodnotil ochutnávku z nového menu a v jeho podání tato slova zněla jako velká pochvala. Když dorazil majitel David Škárka, Zdeněk s úlevou zjistil, že jeho žena neutekla a dál s ním tohle náročné dobrodružství snáší. Atmosféra v kuchyni se uklidnila a začala padat další slova uznání.
Přečtěte si také: Pohlreich se vrátil na Šumavu ve velkém stylu. Jak to tam vypadá měsíce po natáčení?
„Tohle je všechno dobře dochucené. A vy se pořád tváříte, jako by vám spadly hračky do kanálu. Jestli vám to nedošlo, tak vás chválím,“ obrátil se šéf na tým.
„Je tu místo na zlepšení, ale vytrvejte, jdete dobrou cestou,“ zhodnotil Pohlreich. A ano – tentokrát padla hvězdička. Jedna jediná, ale o to cennější.
David rok poté a šéf mimo kamery
Jak dnes na natáčení vzpomíná majitel David Škárka? „S odstupem jednoho roku od natáčení mám pocity jako na houpačce. Čím déle je to od natáčení, tím víc přemýšlím, jestli to celé bylo dobře, nebo špatně. Na začátku pracovaly emoce, teď vyprchává nadšení a jen přemýšlím, jak budou náš díl vnímat diváci,“ říká podnikatel Škárka.
Mohlo by vás také zajímat: Šlo se až na dřeň. Kuchař Jakub z Plání otevřeně o natáčení se Zdeňkem Pohlreichem
Ke spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem se vyjadřuje pozitivně. „Musím říci, že Zdeněk je skvělý chlap. Na kameru i mimo ni. Dalo se s ním mluvit, je velmi lidský a myslím si, že se fakt snaží restauracím pomoci. Že mu o gastro obor opravdu jde. Jeho slovy bych řekl: Jsem překvapený, že to není zmedializované hovado. A jsem rád, že jsem se s ním mohl potkat,“ dodává a vy si ještě níže můžete připomenout přípravu pstruha po alsasku podle šéfa.

Autor článku
Zuzana Schneidewind
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
