Seriály a filmy

19. září 2025 09:10

Zuzana Schneidewind

Pohlreich není zmedializované hovado. Majitel Čertovky hodnotí s odstupem času šéfa

Restaurace Na Čertovce – Ano, šéfe! (2025)

Restaurace Na Čertovce si v jubilejním 100. díle vysloužila od Zdeňka Pohlreicha hvězdičku. Majitel David Škárka se k natáčení vrací s odstupem času, a i když emoce dávno vyprchaly, na šéfa nedá dopustit. „Je lidský, férový a opravdu chce restauracím pomáhat,“ říká.

„Tohle je interiér, o kterým se rozhodně nedá říct, že by byl zastaralej. Ten je prostě starej,“ konstatoval přibližně před rokem Zdeněk Pohlreich při natáčení 100. dílu, hned při vstupu do Restaurace Na Čertovce, kde na zdi visí kůže z divočáka a dávná minulost čiší i z jídelního lístku. A ten, sestavený před sedmnácti lety, okamžitě prozradil, že se tu zastavil čas.

Čtyřiadvacetiletý majitel David, který podnik pořídil na hypotéku a provozuje ho spolu s druhou hospodou, působil nejen na šéfa, ale i na zaměstnance, spíš jako „šéfíček“ než jako rázný hostinský. Když přišlo na ochutnávku, ukázalo se, že problém je hlubší než měkký přístup. Mrazákový pstruh místo čerstvého, dochucovadlo v polévce, žmolky jíšky, tvrdá kotleta i salát se sladkým dresinkem… Zdeněk Pohlreich měl jasno. A aby v tom měl jasno i majitel, nechal kompletní obsah mrazáků vyskládat na stoly „jako betlém“. Prošlé mňamky v hodnotě desetitisíců korun putovaly do popelnice. A společně s tím prošel očistou i samotný jídelní lístek.

Při návratu na místo činu na šéfa čekalo překvapení. „Chtěl bych o těch jídlech říct něco blbýho, ale není co,“ vyhodnotil ochutnávku z nového menu a v jeho podání tato slova zněla jako velká pochvala. Když dorazil majitel David Škárka, Zdeněk s úlevou zjistil, že jeho žena neutekla a dál s ním tohle náročné dobrodružství snáší. Atmosféra v kuchyni se uklidnila a začala padat další slova uznání.

Přečtěte si také: Pohlreich se vrátil na Šumavu ve velkém stylu. Jak to tam vypadá měsíce po natáčení?

„Tohle je všechno dobře dochucené. A vy se pořád tváříte, jako by vám spadly hračky do kanálu. Jestli vám to nedošlo, tak vás chválím,“ obrátil se šéf na tým.

„Je tu místo na zlepšení, ale vytrvejte, jdete dobrou cestou,“ zhodnotil Pohlreich. A ano – tentokrát padla hvězdička. Jedna jediná, ale o to cennější.

David rok poté a šéf mimo kamery

Jak dnes na natáčení vzpomíná majitel David Škárka? „S odstupem jednoho roku od natáčení mám pocity jako na houpačce. Čím déle je to od natáčení, tím víc přemýšlím, jestli to celé bylo dobře, nebo špatně. Na začátku pracovaly emoce, teď vyprchává nadšení a jen přemýšlím, jak budou náš díl vnímat diváci,“ říká podnikatel Škárka.

Mohlo by vás také zajímat: Šlo se až na dřeň. Kuchař Jakub z Plání otevřeně o natáčení se Zdeňkem Pohlreichem


Ke spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem se vyjadřuje pozitivně. „Musím říci, že Zdeněk je skvělý chlap. Na kameru i mimo ni. Dalo se s ním mluvit, je velmi lidský a myslím si, že se fakt snaží restauracím pomoci. Že mu o gastro obor opravdu jde. Jeho slovy bych řekl: Jsem překvapený, že to není zmedializované hovado. A jsem rád, že jsem se s ním mohl potkat,“ dodává a vy si ještě níže můžete připomenout přípravu pstruha po alsasku podle šéfa.

Sdílejte článek
Štítky kuchyně restaurace hodnocení Zdeněk Pohlreich Ano, šéfe! společenská rubrika Restaurace Na Čertovce

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2025

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.