Celebrity

5. května 2024 07:45

David Laštovka

Marek Vašut v podnikání s butikem tvrdě narazil. Zatím se neoženil a nemá děti

Show Jana Krause - Marek Vašut

Charismatický herec Marek Vašut, který slaví 64. narozeniny, si své soukromí pečlivě střeží. Nepoužívá ani sociální sítě, ke kterým má odpor. Proč se představitel Pažouta z komedie Román pro ženy dosud neoženil a nemá děti?

Marek Vašut během života prožil několik vážných vztahů, o ruku ale dosud žádnou ženu nepožádal. Stále je svobodný a bezdětný a jak se zdá, tento stav mu plně vyhovuje. Žije spokojeným životem, rád si dopřeje kvalitní víno a dobré jídlo a ke štěstí mu nic nechybí. Za sebou má i podnikatelské zkušenosti, když si po sametové revoluci otevřel v Praze butik. Tvrdě ovšem narazil.

„Ze začátku to bylo dobrý, jenže jsme to dělali naivně a nadšenecky. Opravdoví obchodníci v té době vzali dodávku, jeli do Itálie do prvního outletu, tam to nakoupili, celníkovi dali pět stovek, nezaplatili DPH a nazdar. Ti nás vytěsnili naprosto brutálně. Ale nelituji toho, byla to dobrá zkušenost. Včas jsme skončili, nezahučeli jsme do toho,“ prozradil herec v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Čtěte také: Marek Vašut se nikdy neoženil a nemá děti. Touhu i měl, ale rychle ji vždy zaplašil

Zahrál si i v Hollywoodu

Herecká kariéra Marka Vašuta, který o sobě s oblibou říká, že je ze staré školy, je obdivuhodná. Před kamerou se objevil už jako dítě ve filmech režisérky Věry Šimkové Plívkové a dotáhl to až do Hollywoodu, kde si zahrál v několika snímcích. Přesvědčivě dokáže ztvárnit role komické i vážné. Jeho herecký um obdivuje i režisér Jaroslav Soukup, který mu v jeho pětadvaceti letech svěřil hlavní roli boxera Vildy ve filmu Pěsti ve tmě.

„Marek Vašut tomu filmu obětoval všechno. Znal jsem ho z Lásky z pasáže, kde mi hrál, takže jsem na něj při obsazování hlavní role boxera Vildy Jakuba myslel. Když jsme se ale sešli, na schůzku dorazil Marek o deset kilo tlustší, úplný váleček! Říkám mu, co se s tebou proboha stalo? On byl zrovna na vojně, ve vojenském uměleckém souboru, takže celé dny jenom ležel na kavalci a jedl. Slíbil mi ale, že to shodí. Začal na sobě tvrdě makat a pod odborným vedením Jardy Tomsy boxovat. Měl na to osm měsíců a skutečně to dokázal. Ve filmu byl skvělý,“ zavzpomínal pro web Prima Ženy režisér Soukup.

Marek Vašut zavzpomínal na natáčení Románu pro ženy a přiznal, že začal cvičit (2017):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.