Celebrity

5. května 2023 07:30

David Laštovka

Marek Vašut se nikdy neoženil a nemá děti. Touhu i měl, ale rychle ji vždy zaplašil

Má charisma, elegantní vzhled a fanynky v podstatě na každém rohu. Přesto je stále svobodný a bezdětný. Soukromí herce Marka Vašuta, který slaví 63. narozeniny, je tak trochu zahaleno tajemstvím.

Herec Marek Vašut o sobě tvrdí, že je ze staré školy, a proto nepoužívá žádné sociální sítě. Má k nim odpor. „Na asociální síti nejsem. Od všeho jsem odříznutý. Jsem staromódní, mám na to věk. Když jsem byl malej, můj děda říkal, neraď, nebylo ti šedesát a nebyl jsi v Sovětském svazu, to se tehdy tak říkávalo. V Sovětském svazu jsem byl dvakrát a šedesát už mi také bylo, takže už můžu radit. Nepoužívejte asociální sítě, okrádají vás o čas a dobrou mysl,“ uvedl Marek Vašut v rozhovoru pro stream.cz.

Jaký typ žen se mu líbí?

Během života prožil několik vážných vztahů, o ruku ale žádnou ženu nepožádal. „Několikrát jsem měl pocit, že jo, ale vždy jsem ho včas zaplašil,“ poznamenal s úsměvem herec. Vyhraněný styl nemá. „Preferuji ženy, které vypadají jako ženy a chovají se jako ženy. Myslím, že tím je řečeno všechno. Nemám rád okousané nehty, vytahané svetry, rozcuchanost,“ přiblížil Vašut, kterého znáte i ze seriálu Dobré zprávy.

Toho, že se zatím nestal otcem, nelituje. Bezdětný už zřejmě zůstane navždy. „Zaplaťpánbůh, žádné dítě nemám. Myslím, že to mají dělat profesionálové a já jsem v tomto oboru cítím jako velký amatér. Řídím se tím, co řekl jeden chytrý člověk. Pán Bůh si to nedal patentovat a od té doby to může beztrestně dělat každý blbec... A já jejich řady nechci rozšiřovat,“ prohlásil Marek Vašut, který ztvárnil desítky filmových a seriálových rolí nejen v tuzemsku, ale dokonce točil i pro americké produkce.

Býval váleček. Zhubl díky životní roli

Mezi jeho nejznámější role patří postava Pažouta v komedii Román pro ženy. Blýskl se také v roli boxera Vildy Jakuba ve filmu Pěsti ve tmě režiséra Jaroslava Soukupa. „Marek Vašut tomu filmu obětoval všechno. Znal jsem ho z Lásky z pasáže, kde mi hrál, takže jsem na něj při obsazování hlavní role boxera Vildy Jakuba myslel. Když jsme se ale sešli, na schůzku dorazil Marek o deset kilo tlustší, úplný váleček! Říkám mu, co se s tebou proboha stalo? On byl zrovna na vojně, ve vojenském uměleckém souboru, takže celé dny jenom ležel na kavalci a jedl. Slíbil mi ale, že to shodí. Začal na sobě tvrdě makat a pod odborným vedením Jardy Tomsy boxovat. Měl na to osm měsíců a skutečně to dokázal. Ve filmu byl skvělý,“ zavzpomínal pro web Prima Ženy režisér Soukup.

Marek Vašut v Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky rodina film manželství herec Sovětský svaz děti Marek Vašut Jaroslav Soukup vzhled Román pro ženy Pěsti ve tmě

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.