Celebrity

31. května 2024 18:05

David Laštovka

Marian Roden si pořídil dům na venkově vedle bratra Karla. V pubertě se nesnášeli

TOP STAR magazín 2019 (26): Marian Roden - bydlení

Herec Marian Roden žije ve stínu o dva roky staršího a slavnější bratra Karla, s nímž má mnoho společného. Nejen stejnou krev a profesi, ale i podobné zájmy a měsíc narození. Jak spolu vycházejí?

Marian Roden pochází z Českých Budějovic. Jeho otec i dědeček byli herci, matka zdravotní laborantka. Jako malý chtěl být popelářem, pak hasičem, pro herectví se rozhodl až později, když už jeho o dva roky starší bratr studoval na DAMU.

Čtěte také: Karel Roden má pověst bohéma. Podniká s borůvkami a vlastním vínem

Nakonec absolvoval Konzervatoř Jaroslava Ježka a stal se stejně jako bratr Karel úspěšným hercem. Před kamerou dokáže přesvědčivě ztvárnit role komediální i vážné. Nejvíce ho proslavil film 2Bobule, výraznou roli – ředitele letecké společnosti – ztvárnil v seriálu Letiště.

Přestěhoval se za bratrem na statek

Dětství prožil idylické a rád na něj vzpomíná. S bratrem Karlem, který v květnu 2024 oslavil 62. narozeniny, se milovali, v době puberty nenáviděli, ale pak si k sobě znovu našli cestu. Od té doby tvoří nerozlučnou sourozeneckou dvojici. Marian si dokonce pořídil domek v areálu hospodářského dvora u zámku na Příbramsku, který zvelebuje právě jeho bratr Karel.

Mohlo by vás zajímat: Roden, Stropnický, Kodym nebo Arichteva. Kolik zaplatili za svoje zámky?

Vídají se tak v podstatě každý den. Mají společné záliby, kromě herectví je to především láska ke zvířatům. Oba milují koně. Karel v mládí chtěl jezdit v Chuchli závody, on zase drezúry. „Bydlíme vedle sebe, máme hezký vztah, jsme v pohodě, máme se rádi,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy mladší z Rodenů. Mezi jeho koníčky patří rovněž myslivost, které se v okolních lesích ve volném čase věnuje. Rád chodívá na hony a chová také lovecké psy.

Sdílejte článek
Štítky výročí rodina film bratr zámek venkov oslava narozeniny dům seriál bydlení herec děti statek Karel Roden Marian Roden

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 6. 2024

Vaše přizpůsobivá povaha vás dnes může dostat do potíží, Berani. Osobnosti se mohou střetnout, když nikdo nebude chtít vést. Buďte agresivní, aniž byste byli manipulativní. Udržujte se v lehkém duchu. Nesnažte se nikoho přitlačit k zemi. Vaše povaha je otevřená a expanzivní. Dopřejte druhým lidem svobodu, kterou chtějí. Neočekávané události mohou dramaticky změnit průběh dne, proto se nerozčilujte, když věci nepůjdou podle plánu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.