Celebrity

22. listopadu 2023 18:05

Šarlota Chmelařová

Marie Rottrová si udržuje figuru zdravým jídelníčkem. Před koncertem nejím, prozradila

Marie Rottrová v Show Jana Krause

Fenomenální česká zpěvačka Marie Rottrová má nejen úžasný hlas, ale také postavu. Ve věku dvaaosmdesáti let má figuru, kterou by jí mohly závidět i mladší ženy. Jak tato dáma popsala svůj jídelníček? A jak si udržuje ve formě hlasivky?

Marie Rottrová patří mezi největší hvězdy české hudební scény. Mít takový hlas je dar od Boha, musí se však o něj pečovat. Ona sama přiznává, že ho musí neustále trénovat. „S hlasem někdy bývají potíže, ale důležité je nenastydnout a být v teple, teď v zimě zvlášť, a zahřívat se teplým jídlem a teplým pitím. Aspoň tak mi to doporučil pan doktor,“ řekla v Show Jana Krause zpěvačka, která koncem letošního roku chystá koncert v největší pražské aréně.

Mohlo by vás zajímat: Marie Rottrová zažila vyhoření: Koncerty byly trauma, pomohla mi Hana Zagorová

Rottrová je podle svých slov ranní ptáče, takže ve dnech, kdy koncertuje, se udržuje vzhůru pomocí kávy. Texty se učí průběžně a opakuje si je třeba i v posteli. „Je třeba se úplně soustředit na tu věc a nebýt vyrušovaný žádným telefonem, žádným zvonkem, nikým a ničím,“ popsala oblíbená zpěvačka.

Požitkem je pro ni dobré jídlo

Když se zrovna nevěnuje hudbě, největším požitkem je pro ni dobré jídlo. „Dobrá večeře a sklenka dobrého vína,“ dodala hudebnice s tím, že sice občas něco uvaří, ale většinou mívají s manželem každý jiné chuťové preference. „Já si často dělám takové dobré saláty, třeba míchaný salát s tuňákem a do toho vajíčko a kapary nebo řecký salát,“ vysvětlila Marie v premiérovém dílu pořadu Show Jana Krause, který uvidíte už ve středu 22. listopadu ve 21:35 na Primě.

Čtěte také: Marie Rottrová o dávné křivdě: Je to hrůza! Co dosud neodpustila Heleně Vondráčkové?

Vaření si podle všeho užívá. „Mě baví ten proces. Já jsem si vyvařovala i jen pro sebe! Když jsem žila jedenáct roků sama, tak jsem vařila pro sebe jak obědy, tak večeře. Na co jsem měla chuť, to jsem si uvařila,“ líčila nadšeně, ovšem před koncerty je podle svých slov mnohem střídmější. „Například nejím moc pečivo, protože údajně zahleňuje. Moc nemusím mléčné výrobky, které údajně taky zahleňují. Jsem spíše na tu zeleninu, syrovou zeleninou, kousek lehkého masa,“ vyjmenovala svůj jídelníček autorka hitu Já se znám. „A když mám koncert, tak si dám jenom něco malého k obědu a pak nejím, až po koncertě. A to si sednu v šatně, a já bych jedla! Seděla bych tam hodinu, jedla a pila víno nebo na festivalu pivo,“ rozplývala se Marie při pomyšlení na to, jak uvolněně a šťastně se cítí po koncertě. A prozradila také, že velice ráda zpívá duety.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.