Celebrity

10. listopadu 2023 17:14

David Laštovka

Josef Maršálek si cukrařinu vydupal. Partnera vykrmuje tak, že je mu malé oblečení

Josef Maršálek v 7 pádech Honzy Dědka

Josef Maršálek patří k nejslavnějším českým cukrářům, který ve svém oboru dobyl svět. Jeho dezerty odebírala dokonce i britská královská rodina. Před třemi lety se oženil s mužem a žije ve spokojeném vztahu. Jeho životní příběh by vydal na román.

Josef Maršálek vyrůstal v malé vesnici Kyžlířov na Přerovsku, kde žije necelých 200 obyvatel, jako jeden ze čtyř sourozenců. Už jako malý snil o tom, že jednou bude pracovat jako pekař a cukrář. Na přání rodičů však vystudoval gymnázium, teprve potom si mohl začít plnit svůj sen.

Během dálkového studia vysoké školy hotelové odcestoval do zahraničí, kde začal pracovat. „Od táty přišla podpora, z máminy strany ne. Ona potřebovala nás děti kontrolovat, mít u sebe. Dokonce vyhrožovala, že si něco udělá, když odejdu. Ale já jsem věděl, že musím pryč. Věřil jsem, že si nic neudělá,“ prozradil Josef v pořadu Interview na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Budou letos bílé Vánoce? To naznačí kosti svatomartinské husy i lidové pranostiky

Na čem si nejvíce pochutnávala královna Alžběta?

Jako cílovou destinaci si vybral Anglii. Původně měl v plánu zdržet se tam šest týdnů, nakonec z toho bylo více než deset let. Zažil tam věci, na které bude vzpomínat až do konce života. Dostal se až k britské královně, pro kterou pekl. „Do Buckinghamského paláce jsem se dostal úplným omylem. Upsal jsem se pracovní agentuře, která mě každý týden vyslala na jiné pracoviště. A jednou jsem se ocitl i tam,“ uvedl Maršálek s tím, že pro královnu nejčastěji pekl vdolky k odpolednímu čaji. V oblibě podle něj měla také tradiční anglické sladkosti, jako jsou například hrušky pošírované v červeném víně s vanilkovou zmrzlinou.

Svatební dort upekla švagrová Lucie Bílé

Před třemi lety se po dvouleté známosti oženil s o rok mladším profesorem Petrem Tejmlem. Svatba proběhla v jižních Čechách v rodinném kruhu za účasti nejbližších přátel. Mezi hosty nechyběla herečka Tereza Bebarová, svatební dort upekla švagrová zpěvačky Lucie Bílé, Adéla Zaňáková. „Bylo by hrozně smutný, abych si musel péct sám na vlastní svatbu (smích). Když znáte nejlepší kuchaře, pekaře, cukráře na světě, kteří vám potom pečou na vaší hostině, tak je to jednoduché,“ přiblížil Maršálek.

Pro svoji lásku peče rád

Jeho životní partner s úsměvem přiznává, že od doby, co s Josefem začal žít, nemůže se vejít do oblečení. „On říká, že než jsme se poznali, tak měl v lednici jenom světlo a kečup a nějakou zeleninu pro morčata. Ale spíš je to sušičkou, která oblečení smrskává. Vánočky za to nemůžou (smích). Ale je pravda, že doma peču. U nás je vždycky něco dobrého. Není tam třeba toho moc, ale chutná to. Dost často dělám třeba vánočku. Tu práci jsem si vymodlil, vydupal, vykřičel, a dokonce jsem se kvůli tomu byl ochoten i všeho vzdát. Je to můj život, neberu to jako zaměstnání, ale radost,“ prozradil Josef Maršálek.

Josef Maršálek byl hostem Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.