Martin lže soutěžícím, aby nepřišel o body. Vymstí se mu zbabělá taktika?
Prostřeno! XXVI (33) - Martin se kroutí
Středeční hostitel Martin se v soutěži amatérských kuchařů předvede už podruhé. A dokonce připraví hodně podobné menu jako před lety. Soupeřům ovšem svoji zkušenost zatají, a dokonce jim bude lhát do očí.
V kulinářském klání se ve středu postaví k plotně Martin z Brna, který není v soutěži poprvé. Vařil zde v roce 2014 a zjevně už má promyšlenou taktiku. Rád by si napravil reputaci a peníze by se mu prý také hodily. Menu bude vařit obdobné tomu, co servíroval před lety. Hostům nabídne hovězí tatarák, knedlíčkovou polévku se zeleninou a nudlemi, hovězí roštěnou se špenátem a knedlíkem a jako dezert pak čokoládový dortík s ovocem.
Uzená panenka Zdroj: FTV Prima
Zelňačka Zdroj: FTV Prima
Grilovaná žebra podle Luďana Zdroj: FTV Prima
Fildovy palačinky Zdroj: FTV Prima
Pečená brambora plněná smetanou, slaninou a sýrem Zdroj: FTV Prima
Krémová česneková polévka Zdroj: FTV Prima
Kuřecí prsa plněná šunkou a sýrem, bylinková omáčka, domácí hranolky Zdroj: FTV Prima
Nepečené sušenkové řezy Zdroj: FTV Prima
Hovězí tatarák Zdroj: FTV Prima
Knedlíčková polévka se zeleninou a nudlemi Zdroj: FTV Prima
Hovězí roštěná se špenátem a domácím knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Čokoládový dortík s ovocem Zdroj: FTV Prima
Variace kanapek Zdroj: FTV Prima
Kuřecí vývar s nočky Zdroj: FTV Prima
Vepřová panenka plněná parmskou šunkou s grilovanou zeleninou a smetanovými bramborami Zdroj: FTV Prima
Pečený cheesecake s malinami Zdroj: FTV Prima
Avochlebík Zdroj: FTV Prima
Krémová dýňová polévka s krutony Zdroj: FTV Prima
Švédské masové kuličky se smetanovou omáčkou a s pečeným bramborem Zdroj: FTV Prima
Nepečený cheesecake s flambovaným pomerančem Zdroj: FTV Prima
Ještě než Martin vůbec začne s představováním a prohlídkou bytu, vloží do trouby maso. Bude na něm znát nervozita. Zapomene dát k masu cibuli a pak se ještě nešikovně řízne do prstu. Úvod to bude velmi nemilý. Při minulém účinkování nevařil doma, teď se hodlá pochlubit svým bytečkem po rekonstrukci. Dominantou bytu je obrovská tapeta Brna a herní křeslo s volantem u televize. Právě v něm se bude odehrávat i zábava.
Při vaření se Martin zapotí, a to doslova. Stékající pot si bude otírat ručníkem a v kuchyni pojede na sto procent. Příprava menu je téměř nad jeho síly a nevyhne se chybám. Jejich náprava ho pak zdrží. Nakrájené rohlíky na knedlík hodí omylem do hrnce s vodou, maso nechá v troubě příliš dlouho nebo zapomene dát žloutek do tataráku. V kuchyni bude vládnout chaos a stres. „Tatarák jsem dělal i minule, tenkrát jsem ho ale dělal poprvé. Hostům kupodivu chutnal, a to jsem ani nevěděl, jak má chutnat,“ přemýšlí při krájení cibule Martin. Při čtení menu se hosté na tatarák nebudou tvářit úplně odmítavě, pouze Kamil prohlásí, že si dá jen topinku. Syrové maso nejí a ani ho u stolu neochutná.
Podívejte se, jak hosté vyslýchají mlsného Kamila. A jak dopadne maso na hlavní chod?
Naivní Renata marně hledá hráče
Kamil se i dnes vpodvečer ukáže jako velmi nevděčný strávník. Chutná mu jen to, na co je zvyklý. Na hlavní chod se například nebude těšit, protože nejí špenát. „Přijde mi, že Kamil nejí spoustu věcí,“ všimne si Denisa. Na otázku, co má Kamil vlastně rád, odpoví, že kuřecí řízek. Do očí příliš nekritizuje, pak ale hodnotí jídla poměrně příkře. „To mi u Kamila vadilo, že se k jídlům nevyjadřuje. Nevím, jestli je to taktika. Jsem opravdu naivní, že si to nepřipouštím,“ myslí si Renata, která doufá, že jsou dobrá parta a žádný hráč mezi nimi není. To by se asi divila.
Hosty bude zajímat, proč se Martin přihlásil do Prostřeno! Ten se bude tématu vyhýbat a odpoví, že si chtěl soutěž vyzkoušet. Zjistil prý, že to v televizi vypadá jinak než ve skutečnosti. Na chvíli sice bude v pokušení prozradit, že už je v pořadu podruhé, nechce ale přijít o body. Raději bude lhát. „Říkal jsem si – bude tam nějaká hnidopiška a máš bod dolů za to, žes tady byl,“ obhajuje svoje jednání hostitel. Jak dopadne zbytek večera? A jak si hosté užijou zábavu u televize?