Životní styl

30. července 2024 20:23

Vanesa Havlíková

Matka kojila syna do šesti let. Na oslavu odstavení dostal chlapec dort

Mateřské mléko je sice to nejlepší, co můžete svému dítěti dát, a i odborníci doporučují s odstavením potomka nijak nespěchat. Toho se zřejmě držela i matka dvou dětí Lauren McLeod (31), která svého syna kojila do šesti let. Konec pití mateřského mléka následně oslavili dortem a velkolepou oslavou.

Světová zdravotnická organizace doporučuje, aby miminko dostávalo prvních šest měsíců pouze mateřské mléko. Následně s postupným zaváděním běžné stravy se radí kojit zhruba do dvou let věku dítěte.

Čtěte také: Strava při kojení ovlivňuje zdraví a vývoj miminka. Zkuste náš vzorový jídelníček

Australanka Lauren McLeod porodila své první dítě, syna Bowieho, v srpnu 2017 a doufala, že ho bude kojit do dvou let – stejně jako její matka kojila ji. Když byly Bowiemu dva roky, nejevil žádné známky toho, že by se chtěl mateřského mléka vzdát, a tak maminka s kojením pokračovala. Přes den tak syn jedl pevnou stravu a pil vodu a večer přišlo na řadu vždy mléko.

1 Kdy je podle vás vhodné přestat s kojením?

2 Co říkáte na to, že matka kojí své dítě do šesti let?

3 Líbí se vám nápad oslavit konec kojení i s dortem?

Lauren o výhodách kojení a dalších věcech spojených s mateřstvím pravidelně mluví na svých sociálních sítích. „Mateřské mléko považuji za silný posilovač imunity a velkou útěchu,“ uvedla matka dvou dětí na svém Instagramu s tím, že na kojení tak starého dítěte nevidí nic špatného. Po narození mladší dcery Tigerlily (4) tak nadále kojila i svého syna, který to vyžadoval. Nechtěla mu mléko odepřít, kord když ho měla dostatek pro oba.

„Konec synovy ‚kojící‘ éry byl velmi emocionální, ale už jsme oba věděli, že nastal ten správný čas kojení ukončit,“ napsala matka s tím, že ho po posledním kojení odměnila dortem s nápisem „sbohem, prsa“.

Kritika veřejnosti

To, že kojí tak staré dítě, se samozřejmě nelíbilo veřejnosti. Na sociálních sítích sledující pravidelně vyjadřují svůj nesouhlas s tím, že kojí syna tak dlouho. Lauren dokonce obviňují ze zneužívání dětí a nazývají ji odpornou matkou.

Australanka s tím však nesouhlasí a neustále sdílí nové a nové příspěvky, ve kterých poukazuje na prospěšnost kojení. „Kojení po období kojeneckého věku je naprosto normální. Není to divné ani sexuální,“ stojí si Lauren McLeod za svým.

Dalším často rozebíraným tématem je také kojení na veřejnosti:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.