Celebrity

17. února 2024 12:58

Tomáš Durčák

Monika Bagárová promluvila o zásadním rozhodnutí. Končí s kojením téměř čtyřleté dcery

Zpěvačka Monika Bagárová v loňském roce popsala, že stále nedokázala přestat kojit svou dceru Ruminku. Nejen kvůli naléhání dcery, ale i proto, že Monika dle svých slov kojila ráda. Letos se však rozhodla k ráznému kroku – dcerku, která v květnu oslaví čtvrté narozeniny, definitivně od mateřského mléka odstaví.

Nutno podotknout, že toto není pro Moniku ani Ruminku první pokus. Bagárová se omezit kojení dcery pokoušela už loni v listopadu, kdy chtěla odstavení spojit s nástupem do školky. Zdá se ale, že se to stále nepodařilo a zejména večerní kojení, na nějž si Ruminka údajně extrémně zvykla, Bagárová zcela zrušit nedokázala.

„Je to věc, se kterou bojuji jako máma. Mám kojení ráda, je to emoční spojení s dítětem a neumím to úplně rozseknout, abychom přestaly,“ přiznala loni zpěvačka na sociálních sítích s tím, že má problém své milované dcerce kojení odpírat, když se mléka stále domáhá. Nyní však přišel zvrat a čtyřletá Ruminka se učí existovat první dny bez maminčina prsu.

„Vydržela jsem dlouho a nelituji, bylo to krásné,“ začala Monika Bagárová na Instagramu své velké oznámení. „Už přišel ten správný čas. Celé roky jsem spávala na jednom boku s rukou nahoře. Vstávala jsem častokrát bolavá a nevyspaná, zato Ruminka moc spokojená. Cítím se hrozně unavená,“ popsala zpěvačka hlavní důvody, proč už s večerním kojením téměř čtyřleté dcery zkrátka musí skončit.

Tříletá Ruminka si zvykla na to, že jí máma každý den večer před spaním kojí:

Na Ruminku, kterou Monika počala se svým bývalým partnerem, zápasníkem MMA Makhmudem Muradovem, připravila tak trochu léčku. Nechala ji na noc u babičky a dědečka, kde se mateřského mlíčka domáhala marně. Další večer se pak pokusila navázat automaticky tím, že dceru opět uložila bez kojení.

Bagárová tak nyní samozřejmě čelí slzám a velkému prosení nespokojené Ruminky, ale dle svých slov zatím odolává. „Věřím, že to bude dobré, že si za chvilku ani nevzpomene. Když dneska řekla, že chce a plakala, tak jsem ji pomazlila a vysvětlovala jí to, a… zvládá to zatím lépe, než jsem si myslela,“ dodala zpěvačka, která se tak snad konečně dočká klidnějších večerů i nocí.

Monika Bagárová si letos v září splní svůj sen. Vystoupí v pražské O2 Aréně:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.