Celebrity

8. července 2024 06:00

David Laštovka

Michal Pešek z pitavalu vydělal miliony. Randil s Veškrnovou i Žilkovou

Život Michala Peška, který ve svých dvaadvaceti letech zazářil v seriálu Malý pitaval z velkého města, vyhasl předčasně. Herec zemřel po dlouhém boji s rakovinou plic ve věku 53 let. Jaké bylo jeho soukromí?

Michal Pešek v seriálu Malý pitaval z velkého města, který každé pondělí večer vysílá TV Prima, ztvárnil postavu nejmladšího člena kriminalistického týmu, snaživého Jiříčka Otradovce. Zatímco před kamerou představoval plachého mladíka, ve skutečnosti to byl tak trochu bohém, který miloval život a krásné ženy. Po sametové revoluci vyměnil herectví za podnikání. Jeho hlavní parketou se stala reklama, marketing a finance. Dokonce jeden čas působil i jako poradce tehdejšího ministra financí Iva Svobody.

Vlastnil dvě ferrari, v kasinu prohrál milion

Druhým domovem se mu stalo Nizozemí, do Čech se ale pravidelně a rád vracel. Díky podnikání vydělal velké peníze, které uměl roztočit. „Měl dvě ferrari. Jednou jsem byl u toho, když v kasinu prohrál milion. On žil naplno. Peníze ho ale nezkazily. Zůstával stále stejný,“ zavzpomínal pro web Prima Ženy jeho blízký kamarád Václav Upír Krejčí.

Přečtěte si také: Tomáš Magnusek kvůli své vášni vybral rodinné úspory. Místo domu vznikl film, říká

Románek na natáčení

První velkou láskou Michala Peška byla herecká kolegyně Veronika Žilková. Přestože se rozešli, přátelský vztah s ní udržoval až do konce svého života. Během natáčení filmu Křtiny pak prožil románek s Dagmar Veškrnovou, dnes Havlovou. „Víc vážně to brala asi Dáša než Michal. Ten si života uměl užívat. O svých láskách vždycky s oblibou říkával, že za ten fór to stálo,“ prozradil Václav Upír Krejčí.

Po rozvodu žil s o 20 let mladší herečkou

Michal Pešek se během života oženil jednou. Za manželku si vzal Hanu, s kterou měl syna Michala a dceru Terezu. Po rozvodu prožil několik známostí. Patřila mezi ně i o dvacet let mladší herečka Klára Jandová, s níž chodil jeden rok. Konec života pak prožil s přítelkyní Martinou.

Scénář vlastního pohřbu si dopředu připravil

Michalu Peškovi lékaři rakovinu diagnostikovali pouhé dva týdny poté, co pohřbil svého tatínka. Statečně s ní bojoval šest let a stal se onkologickým zázrakem. Kombinoval moderní léčbu s alternativní. Pouhý měsíc po chemoterapiích, po kterých přibral, stihl složit státnice na vysoké škole a obhájit bakalářku. Přestože trpěl obrovskými bolestmi a před smrtí oslepl, radost ze života neztrácel. Zemřel doma, obklopen svými nejbližšími, pouhé tři dny po svých 53. narozeninách. Umíral smířený a vyrovnaný. Celý scénář pohřbu si dopředu připravil.

Podívejte se také na rozhovor s Veronikou Žilkovou o novém filmu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.