Celebrity

28. února 2022 06:00

David Laštovka

Michal Suchánek může být na dceru herečku pyšný. Ta se ale před tátou stydí

ZOO (8) - upoutávka

Berenika Suchánková pochází ze slavného rodu. Její dědeček Jaroslav Suchánek byl známý televizní sportovní komentátor, tatínek Michal herec a bavič, maminka Renáta zase tanečnice a choreografka. V lednu Berenika oslavila pětadvacáté narozeniny a o své budoucnosti má jasno. 

Michal Suchánek je pro dceru Bereniku velkým vzorem. Právě díky němu ji to do světa šoubyznysu táhlo už odmalička. „Toužila jsem být zpěvačkou nebo herečkou. Od čtyř let jsem začala chodit na step, od šesti hrát na piano, zúčastňovala se hereckých kroužků. Ze začátku mi to táhlo více k herectví, pak jsem si zamilovala muzikály,“ prozradila Berenika.

Na státní konzervatoř se nedostala, přijata byla na Ježkovu konzervatoř, kterou úspěšně absolvovala. „Když jsem se připravovala na zkoušky, tak si mě táta na hodinu vzal a celou etudu si se mnou podrobně rozebral a vysvětlil co a jak. Pro mě je ale vždycky divné před ním hrát. Nerada se před ním předvádím,“ uvedla s úsměvem.

Nejoblíbenější filmy s tátou Michalem Suchánkem

Z filmů, ve kterých se její táta objevil, má nejraději Sněženky a machři a Prachy dělají člověka. Zaujala jí také jeho dětská role ve snímku Pozdní léto, u kterého se prý vždycky rozbrečí. Ze všeho nejvíce se jí ale zamlouvá Partička. „Jsem jedna z největších fanynek. Častokrát jsem chodila i na jejich vystoupení. To je prostě paráda,“ prohlásila Berenika.

Jít ve stopách maminky Renáty, někdejší tanečnice a nyní choreografky, ji nikdy nelákalo. „Já tancuju spíše jako tatínek,“ poznamenala s úsměvem.

Svým vzhledem se podobá spíše matce, povahou je ovšem prý po tátovi. „Mám jeho dobré i špatné vlastnosti. Společné máme to, že umíme věci házet za hlavu. Když mi někdo řekne něco ošklivého, netrápím se. Stane se, že se setkám s režisérem, který je nezdvořilý, kolegyně se z toho hroutí, ale já se oklepu a jdu dál. To se, myslím, do branže hodí,“ dodala Berenika Suchánková.

Ovlivněna pohádkou Tři oříšky pro Popelku

Mezi její největší záliby patří sport, především lyžování, a velkou slabost má pro koně. Od šesti let měla svého bělouše, kterého měla ustájeného kousek za Prahou, kam za ním pravidelně minimálně jednou týdně jezdívala.

„Do koní jsem se zamilovala poté, co jsem uviděla pohádku Tři oříšky pro Popelku. Úplně jsem jim propadla a toužila někdy jednou nějakého mít. Rodiče mi moje obrovské přání splnili,“ prozradila talentovaná umělkyně. Když jí její kůň zemřel, do stájí už nezavítala. „Je to jako po bouračce. Taky nějakou dobu trvá, než řidič sedne za volant. A já si musím dát nějaký čas, než se zase vyhoupnu na koňský hřbet,“ vylíčila v rozhovoru pro Novinky.cz Berenika Suchánková, kterou nyní můžeme vídat v seriálu ZOO v úterý a ve čtvrtek na Primě.

Zdroj: archiv autora, novinky.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.