Milan Šteindler o traumatizující práci s Věrou Chytilovou: Kdo to přežil, může dělat cokoliv

Milan Šteindler v 7 pádech Honzy Dědka

Milan Šteindler zavzpomínal na spolupráci se svéráznou režisérkou Věrou Chytilovu. Jízlivá dáma byla kvůli svému stylu točení a práce postrachem mnoha herců.

Sám Milan Šteindler je známý tím, že si umí udělat legraci formou satiry. Na svou spolupráci s drsnou režisérkou Věrou Chytilovou však vzpomíná jako na nelehký úkol. „Zkušenost točit s Chytilovou byla traumatizující. Kdo to přežil, kdo tím ohněm prošel, může dělat cokoliv,“ vzpomínal v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kterou můžete vidět každé úterý večer na Primě, na spolupráci s legendární režisérkou Milan Šteindler.

Mohlo by vás zajímat: Česká soda by se dnes nemohla vysílat, řekl Šteindler. Kvůli satiře mu volal i prezident

„Ona během záběru, kdy jela kamera a my jsme hráli, křikla: ‚Nevěřím! Nevěřím! Stop! Jak to hraješ, debile!‘“ popsal Šteindler jen malou ukázku toho, jak s nimi Chytilová při práci mluvila.

Na jejím pohřbu pustili legendární hlášky

Nezapomenutelná režisérka zemřela v březnu roku 2014. A byl to právě Šteindler, kdo s ní spolu s Tomášem Hanákem „zúčtoval“ na jejím pohřbu. Její legendární hlášky nechali v soudní síni pustit ze záznamu. „Když měla pohřeb, oslovili nás pozůstalí, abychom promluvili na pohřbu. Projev dal dohromady Tomáš Hanák,“ uvedl herec způsob, jak započalo jejich poslední rozloučení se známou filmovou režisérkou.

Čtěte také: Životní lásky Věry Chytilové. Jeden skončil ve vězení, s Kopeckým po sobě házeli talíři

„Všichni jsme přišli k řečnickému pultu a Tomáš začal tak pateticky: ‚Zemřela veliká žena…‘ Nikdy jsem ho s takovým patosem neviděl. A najednou se přes celou halu ozvalo: ‚Nevěřím!‘ Pak jsem mluvil já něco v tom smyslu, že jsme u ní prošli velkou hereckou školou. A v tu chvíli se ozvalo: ‚Jak to mluvíš, debile?!‘“ vyprávěl Šteindler.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.