Celebrity

12. března 2024 18:36

David Laštovka

Muži Věry Chytilové. Jeden skončil ve vězení, s Kopeckým po sobě házeli talíři

Style - Pohřeb Chytilová

Od smrti nezapomenutelné české režisérky Věry Chytilové, která zemřela ve věku 85 let, uplynulo deset let. V mládí byla půvabnou ženou, za kterou se každý muž otočil. Dokonce si přivydělávala jako manekýnka. Na lásku ovšem měla celý život smůlu.

Věra Chytilová byla velmi upřímná žena. Co na srdci, to na jazyku. Otevřeností nešetřila ani na adresu mužů. „Ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Ale pak najednou... Zdechnou,“ říkávala režisérka, která se poprvé zamilovala v 16 letech, a to do hokejisty Zdeňka Marka. Její otec se ale proti vztahu tvrdě postavil. Vadilo mu, že se Markův táta rozvedl a vzal si dívku svého staršího syna. Obával se, že Zdeněk bude podobný jako jeho otec a Věře známost rozmluvil.

Deník Miloše Kopeckého ji ranil

Další láskou Věry Chytilové byl emigrant Zdeněk Mlčoch, kterému byla neustále v patách Státní bezpečnost. Nakonec byl odsouzen ke 20 letům vězení, což režisérka velmi těžce nesla. Vášnivý vztah prožila také s hercem Milošem Kopeckým. Byla do něj tak zamilovaná, že si ho chtěla brát a založit s ním rodinu. Sblížili se při natáčení filmu Severní přístav. Kopecký přitom v té době žil s Milenou le Breux, která o jejich románku věděla, ale nijak jí to nevadilo.

Otestujte se v KVÍZU: Jak znáte role Miloše Kopeckého či jeho soukromí? S milenkami seznamoval i svou ženu

Vztah Věry a Miloše, který trval tři roky, byl velmi bouřlivý. Často se hádali, a dokonce po sobě házeli talíři. Rozešli se poté, co Chytilová doma objevila deníček, který si Kopecký zapomněl. Po jedné z návštěv u ní si do něj napsal větu: „Konečně doma, konečně klid.“ To byla pro režisérku poslední kapka. „Ona toužila po dítěti, ale záhy pochopila, že na něho není spolehnutí. Usoudila, že je to člověk do přepychu, a ne do pohody,“ napsala ve své knize Jana Kopecká, poslední manželka Miloše Kopeckého.

Randila i s Argentincem

Nejen pro české muže měla Chytilová slabost. Zhruba rok randila s cizincem, jmenoval se Mario Pepe a pracoval na argentinské ambasádě jako sekretář. Vztah ukončilo jeho přeložení do jiné země. Prvním manželem Věry Chytilové byl o deset let starší fotograf Karel Ludwig. Rozešli se po třech letech a na rozloučenou si udělali velkolepý večírek.

Čtěte také: Jiřina Jirásková dvakrát čekala dítě s muži svých kamarádek. Být matkou se ale bála

Druhým byl kameraman Jaroslav Kučera, se kterým měla dceru Terezu a syna Štěpána. Obě děti pokračují v jejich uměleckých šlépějích. Tereza je výtvarnice a animátorka, Štěpán kameraman. Ani toto manželství ovšem nevydrželo. „On byl introvert, tichý člověk. Život se mnou pro něj byla podle jeho vlastních slov smršť,“ napsala režisérka ve své knize. Jak na ni vzpomínali kolegové na jejím pohřbu se můžete podívat v úvodním videu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.