Mladičká Kristýna potřebuje pomoc maminky. Lenka vytáčí soupeře poznámkami

Maminka zachraňuje - Prostřeno! S29 (112)

Úterní hostitelka Kristýna má pouhých šestnáct let a vařit se teprve učí. Sama přiznává, že často něco spálí. Pro jistotu bude mít poblíž maminku. Jak budou hosté reagovat, že je hostí žákyně základní školy?

Soutěž amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje pokračuje v úterý u Kristýny. Ta hosty pozve do domu, kde žije s maminkou, jejím přítelem a mladší sestrou. Doma mají dva psy, kočku, křečka a želvu. Maminka o ní říká, že je Kristýna praštěná po ní. Možná proto se do Prostřeno! přihlásila sama. Ráda peče, vaří podle matčiných receptů a pořád se má co učit. Není divu, když má jen šestnáct let.

Pro hosty připraví sýrovou a lososovou pomazánku, hráškový krém s krutony, caesar salát s kuřecím masem a smetanový ovocný dezert. „Jsem zvědavá, jak to Kristýnka zvládne,“ říká Kateřina po přečtení menu. „Možná jí bude pomáhat maminka,“ tipuje správně Lenka. Dort má hostitelka pro jistotu připravený dopředu, aby se stihl rozležet. Kuřecí maso na salát má také naložené od včerejška. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, využije toho, že má poblíž pomoc.

Podívejte se na video, ve kterém má Lenka zase řeči:

Na bydlení s přítelem má času dost?

Poté, co namíchá zálivku na salát, dá ji ochutnat mamince. Ještěže tak, protože je příliš slaná. Musí se udělat nová. Soutěžící se podiví, že je Kristýna tak mladá. Připadá jim vyspělejší. Také je překvapí, že se naučila vařit mimo jiné i ve škole. Předkrm i hrášková polévka dopadnou v hodnocení dobře. Jen krutony do polévky a salátu budou místy připálené. Když se soutěžící ptají Kristýny na osobní život, zjistí, že má přítele, se kterým by se ráda v budoucnu sestěhovala. Július, který má dceru ve stejném věku, žasne. Myslí si, že je to brzy.

Během dezertu se bude pošťuchovat Július s Lenkou. „Ty bys tam dal pomazánkové máslo?“ zeptá se Lenka v souvislosti s pondělní debatou. Július sice její poznámku přejde, ale pak si uleví mimo stůl: „Dneska u stolu se zase Lenka předvedla. Zase byla nejchytřejší. To se mi nelíbí.“ Kateřina si myslí, že je Lenka profi kuchař, když jídlu tolik rozumí. Dívejte se v úterý, jak Kristýna dopadne při bodování. Stáhněte si aplikaci Prima Zone, kde najdete recepty a bonusy k pořadu.

Prostřeno! kvíz pro milovníky vaření

1 8 Kolik peněz dostane v Prostřeno! soutěžící, který dostal nejvíc bodů?

2 8 Kdy se začalo Prostřeno! vysílat po letní pauze?

3 8 Z čeho se dělá korpus na kardinál řezy?

4 8 Ve které zemi byl poprvé namíchán Caesar salát?

5 8 Jak se jmenuje technika, při které se ponoří zelenina do horké vody a následně ochladí?

6 8 Když soutěžící v Prostřeno! napíše, že se budou podávat šneci, na co se můžou soutěžící těšit?

7 8 Jak dlouho by se měla nechat namáčet čočka před vařením?

8 8 Z jakého mléka se vyrábí sýr halloumi?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.