Partě z Moravy v Prostřeno! vévodí taktička Lenka. Neustále ostatní poučuje

Lenka - Prostřeno! S29 (116)

Také tento týden bude Prostřeno! plné taktiky, vaření i nepřiznaných pomocných prací, protože vyhrát touží koneckonců každý a v neposlední řadě se na prvním místě bojuje o kulinářskou čest.

V kraji Moravskoslezském se dá dohromady parta odvážných, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich kuchyních může vzniknout. Recepty a pokrmy budou nejen exkluzivně zahraniční, ale také výhradně české, případně takové, které soutěžící považují za klasiku našeho pořadu, se kterou se vyhrává. Jak se povede celý týden? Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je příprava chuťovky amuse bouche tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už od pondělí.

Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku v 17:55 a hlasujte na webu i v aplikaci Prima Zone. Všech pět dílů si můžete pustit už v pondělí na prima+ a mít tak před ostatními náskok. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Student Miroslav (24) je v Prostřeno! díky spolubydlícím

Je bezdětný a žije šest let bez rodičů. Sám se učil, jak se postavit na vlastní nohy. Žije v bytě společně se spolubydlícími. K účasti v soutěži ho přemluvili jeho kamarádi. Pokud by vyhrál, tak by jel někam na dovolenou. Miroslav připraví tak trochu alternativní menu – podávat bude bruschettu, květákovou krémovou polévku, dekonstruované lasagne a tiramisu. Jenomže dekonstruované lasagne ostatní moc neoslní. Však také Mirek jen nahází plátky lasagní do boloňské směsi. U stolu bude nejvíce slyšet Lenka, která se tváří tak, že vaření hodně rozumí, a kritickými hláškami rozhodně nešetří. Jak se celý týden rozběhne? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Kristýna (16) se do pořadu přihlásila sama

Žije s maminkou a jejím přítelem a mladší sestrou. Doma mají dva psy, kočku, křečka a želvu. Ke svému otci jezdí občas. Má přítele a s tím tráví nejvíc volného času. Do pořadu se přihlásila proto, že ráda zkouší nové věci. Mladičká hostitelka – teprve žačka základní školy – sází na moderní menu: sýrová a lososová pomazánka, hráškový krém s krutony, Caesar salát s kuřecím masem a smetanový ovocný dezert.

Jenomže při přípravě Caesaru se to trochu zasekne. Kristýnka ho ne a ne dochutit. Nakonec do kuchyně musí přispěchat na pomoc maminka, která se nejdříve při ochutnání dceřina díla dost zašklebí, nakonec ale pomůže a zálivku na salát udělá znovu. Během zábavy se bude jezdit na koni. Kolik bodů za své snažení Kristýna nakonec dostane? Sledujte už v úterý!

Středa: Řidič Július (48) se v pořadu ocitl proto, že ho přihlásila manželka

Studoval střední odborné učiliště obor kuchař-číšník. Pracoval jako vlakvedoucí a řidič nákladního vozu. Před dvanácti lety se přestěhoval do České republiky. Pracuje jako řidič nákladního vozu. Nyní je v pracovní neschopnosti po operaci. Má ženu Renatu (49 let) a syna Martina (20 let) a dceru Barboru (17 let). Do pořadu ho přihlásila manželka, protože podle ní dobře vaří. Július pro své hosty nachystá tak trochu „obyčejnou“ kuchyni, se kterou zrovna nezaperlí. Július svým hostům nabídne: šneky z listového těsta, kuřecí vývar s těstovinou, vepřové na žampionech, šťouchané brambory a bublaninu s ovocem. Navíc ne všechno se dokonale povede, a tak bude co kritizovat. Dívejte se už ve středu, jak se mu jeho den podaří!

Čtvrtek: Asistentka prodeje Lenka (26) se v pořadu ocitla proto, že ji přihlásily kamarádky

Od pondělí je u stolu nejvíc slyšet Lenka, která nešetří kritickými poznámkami. Ve volném čase se totiž věnuje gastroturistice, chodí po vyhlášených restauracích a ví přesně, jak má co chutnat. Jenomže teorie je jedna věc a praxe věc docela jiná. Všichni jsou proto zvědaví, co se stane, až se Lenka sama postaví k plotně. A to se stane ve čtvrtek. Menu, na které sází, je už na papíře složité: focaccia a bazalková ricotta, prosciutto, krém z pečeného česneku, kachní prsa s batátovo-špenátovým pyré a pomerančová omáčka a ricotta koláč s čokoládovými hoblinkami.

Lenka si do kuchyně jako psychickou podporu pozve kamarádku. Ale ani její přítomnost Lenku nezachrání. Když přijdou hosté, vůbec nestíhá, vrchol večera – kachnu – spálí tak, že bude téměř nepoživatelná, a tak dojde i na slzičky. Zaujme její menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Prodavačka Kateřina (32) se do pořadu ocitla kvůli přihlášce sestry

Poslední večeři připraví Kateřina. Pracovala v Anglii a také jako vedoucí obchodu s hračkami. Nyní pracuje jako prodavačka a podniká. Je deset let vdaná. Páteční hostitelka toho po celý týden zrovna moc nenamluvila, a tak budou všichni zvědaví, zda se konečně rozpovídá. Kateřina zaujme moderní kuchyní, když slibuje černou čočku se zeleninou a halloumi sýrem, hráškovo-brokolicový krém s krutony a parmazánovým chipsem, vepřovou panenku ve slanině se šťouchanými brambory a pepřovou omáčkou a kardinálův řez.

Všichni budou zvědaví na to, co je to ten kardinálův řez. Katce jeho příprava dá docela zabrat, nebude spokojena s jeho podobou, ale nedokonalosti se jí podaří zamaskovat. Lenka tentokrát ke stolu usedne krotká jako beránek. A jak to celé dopadne? Kdo vyhraje? Sledujte na prima+, co jste během týdne nepostřehli!

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store a mějte Prostřeno! stále v kapse.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.