Mlsná taktička se naštve a pohrozí hostovi vařečkou. Dojde i na slzy zoufalství

Prostřeno! (65) – Rozčílená hostitelka

Soutěž o nejlepší menu z Jihočeského kraje zakončí v pátek prostořeká Marie. Na její nářky, co všechno nejí, jsou soutěžící už alergičtí. Když se tedy ocitne v roli hostitelky, vše se obrátí proti ní. Je možné, že se jí její taktika krutě vymstí?

V pátek se soutěžní večer odehraje u kadeřnice Marie. Na tu budou soutěžící obzvlášť zvědaví, protože je sama velmi vybíravá a má nejmlsnější jazyk. Celý týden jen poukazovala na to, co nejí, co nezná, na co má alergii a co vidí poprvé. Soutěžící pozve do svého domu, kde poskytuje ubytování a má zde i kadeřnický salon. Stolovat se bude právě v něm. Soutěžící se hodně podiví, kam je to hostitelka posadila. Korunu všemu nasadí kluk s kamením Ondřej, který dorazí později, zato s velkou pompou. Má na sobě potápěčský oblek, který po celou dobu nesvlékne. Marie mu totiž ve čtvrtek vyhrožovala, že ho za taktizování utopí v nedalekém rybníku, a tak to vezme vážně.

Podívejte se na Ondřejův velkolepý příchod na večeři:

Přesolený losos vyvolá velké emoce

Největší drama nastane během hlavního chodu, kterým bude zapečený losos s parmazánem v kombinaci s divočinou a salátem z červené řepy. Petr si dovolí hostitelčino údajně přesolené jídlo kritizovat, takže se v jejích očích projeví jako taktik, který potřebuje peníze na rekonstrukci domu. „Čím ho mám klepnout do té palice?" ptá se Marie. Pak se v zoufalství rozbrečí v kuchyni a vrátí Petrovi vařečku, kterou si u něj ve středu vyrobila. O drama tedy bude opravdu postaráno.

Navíc se Marii v kuchyni opravdu nebude dařit. Závin s červeným zelím ze sklenice bude bez chuti, v polévce bude příliš zeleniny a při úklidu nádobí zašpiní hostitelka i talíře na hlavní chod. Ten bude zase pro změnu příliš slaný. Zdá se že ani dezert, který Marie pekla „od oka“ večer nezachrání. Na závěr se Ondřej dočká svého trestu za taktizování – soutěžící ho polijí vodou. Kdo nakonec bude mít nejlepší menu a získá nejvíc bodů? Podaří se Marii se všemi usmířit? Sledujte vpodvečer na Primě.