Móda a krása

18. srpna 2024 06:30

Anna Tejklová

Módní alarm: Elegantní, ale i pohodlné boty do práce. Jaké to jsou a jak je kombinovat?

Anna Tejklová o módě

Každá pracující žena potřebuje do kanceláře nebo na schůzky, pokud možno, elegantní, ale také pohodlné boty. Nechce jít ve vyloženě sportovních, ale zároveň se nechce ani potácet na jehlách. Nakonec ani matky na mateřské nemusí chodit tři roky jen v teplákách a keckách. Pojďme se podívat s módní návrhářkou Annou Tejklovou na praktické tipy, jak tento častý problém vyřešit.

Kvalitní balerínky jsou jistota

Hezká ukázka reprezentativního oblečení, samozřejmě sukně může být dle povahy práce delší. K balerínkám bude vypadat dobře pouzdrovka pod kolena, ale i úplně dlouhá sukně, samozřejmě i kalhotový kostým. Balerínky vypadají výborně i v módních metalických odstínech. Zlaté či stříbrné se dají efektně kombinovat se šperky a dalšími doplňky ve stejném tónu. Celek potom bude působit promyšleně a sladěně.

Balerínky s lakovanou špičkou dělají dobrý dojem a působí vkusně a upraveně.

Teplákům ani krásné boty nepomůžou

Zde vidíme, že ani velmi elegantní boty nezachránily tohle teplákové neštěstí. Je mi jasné, že i tak bude mnoho lidí z těchto oblečků nadšeno, já ale ne.

Hravé boty a žlutá záře

Zde příklad moc hezky sladěného oblečení, jasné barvy působí mladistvě a paní v nich doslova září. Hravé a barevné boty s výrazným prvkem ve žluté ještě více pozvedly tento model a celek stojí za inspiraci. Je mimořádně stylový a určitě i pohodlný.

Elegantní sandály na horké dny

Tento typ sandálků lze obléci ke kalhotám i sukni, dělá hezké nohy a na přední část lze vázat i nyní populární šátky a mašle. Opět celku pomohla barevná sladěnost bot a oblečení, malý trik, který udělá velký efekt.

Sandály „žabkovitého“ stylu působí vždy plážově

Zde vidíme klasickou ukázku, jak moc boty utváří celkový styl. Kdyby měla paní na sobě luxusní jehlové lodičky, celek bude působit zcela „business“. Toto určitě není nijak špatné, pokud jde o volnočasové oblečení. Ale v případě, že se má jednat o serióznější pracovní styl, žabky ho spolehlivě zabijou.

Espadrilky osvěží i usedlejší styl

Zde vidíme docela neobvyklou kombinaci trochu usedlejšího (ale hezkého) oblečení s dívčím typem obuvi, šněrovacími espadrilkami, které celek významně osvěžily a omladily. Dobrá inspirace na letní oblečení do práce či na pracovní schůzku. Ještě ale podotýkám, že zde to hezky funguje díky rozevláté puntíkované sukni, kdyby měla paní klasický kostýmek, s espadrilkami by dobře nevypadal a stylově by se to k sobě nehodilo.

Neformálnější ženský styl s šněrovacími sandály

Topmodelka Karolína Kurková se v módě vyzná a zde moc hezky sladila jemné krajkové šaty se stříbrnými šněrovacími sandály. Sluší ale jen štíhlým nohám, širším kotníkům by kvůli zařezávání dobrou službu neudělaly.

Sdílejte článek
Štítky oblečení móda styl obuv Karolína Kurková oděv poplašné zařízení Anna Tejklová Módní alarm umění a zábava umění, kultura, zábava a média produkty a služby ekonomika, obchod a finance spotřební zboží

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 22. 10. 2024

Dobré zprávy o úspěších v kariéře mohou u vás doma vyvolat rozruch. Návštěvy, zejména muži a mladí lidé, by mohly přicházet a odcházet po celý den a pravidelně by mohly přicházet vřelé a láskyplné hovory. Možná se budete chtít pustit do nějaké práce v domácnosti, třeba do úklidu, výzdoby nebo i drobných oprav, ale vyrušování vám může stát v cestě. Užívejte si společnosti. Vždycky můžete zítra udělat, co je třeba.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.