Móda a krása

13. srpna 2024 06:00

Anna Tejklová

Módní alarm: Klobouky, kšiltovky, šátky. Jak mít s nimi skvělý styl na pláži i ve městě

Na ostrém slunci je pokrývka hlavy nutnost, ať už kvůli prevenci úpalu nebo ochraně pleti před zbytečným stárnutím a tvorbou pigmentových skvrn. Pojďte se podívat, jak stylově kombinovat klobouky, čepice a šátky. Módní alarm připravila návrhářka Anna Tejklová.

Exkluzivní styl Melanie Trump

Za mě jedna z nejkrásnějších a nejstylovějších žen na planetě, Melania Trump. Pokud chcete působit hodně exkluzivně a udělat dojem například na pracovní schůzce, nebo jen sbírat komplimenty a obdivné pohledy cestou městem, zde je inspirace, jak na to: bílý rovný klobouk sladěný s padnoucím sakem a jehly.

Elegantní barvy k tomuto stylu jsou například také meruňková, písková či mentolová, může být i lila nebo pudrově růžová. Naopak v ostře červeném či žlutém podání by tento komplet už tak noblesně nepůsobil.

Klobouk na letní párty

Modelka Karolína Kokešová v roztomilém klobouku s korálkovými třásněmi. Ideální inspirace na vyladění se k letní párty u bazénu.

Boho a hippie styl s šátkem na hlavě

Modelka Iveta Maurerová má na sobě krásný tygrovaný a trendy komplet. Šátek na hlavě s rozpuštěnými vlasy má doslova atmosféru a je skvělou variantou pro ženy, které otravuje mít na hlavě klobouk či kšiltovku.

Klobouky s vázačkou

Klasické letní klobouky můžete oživit různými šátky a vázačkami, které se dají kombinovat do barvy a stylu, jako jsem to v tomto případě udělala já.

Extra velký klobouk bude slušet v každém věku

V tomto typu klobouku se nespálíte a pomalu by se pod ním dalo bydlet. Je to praktický kousek, který neváhejte sbalit k moři.

Podobná varianta v klasicky béžovém provedení. Působí extra “fashion” a hodí se téměř ke všemu. Jeho výhodou je, že vyloženě sluší i starším dámám.

S výraznými slunečními brýlemi a barevnými doplňky vytvoříte poutavý vzhled.

Kšiltovka jako základ letní výbavy

Kšiltovka je praktická proti sluníčku i neupraveným vlasům. A ví to i Madonna. Na rozdíl od klobouku neulétne a dá se v ní i sportovat, takže na letní výlety nezbytnost. Můžete si vyhrát se vzory i barvami. Pozor ale na příliš ploché kšilty, které opticky rozšiřují obličej.

Kovbojský klobouk

Jeden z nejslušivějších typů klobouků ze všech. Country styl je klasika, která z módy nevyjde a má své kouzlo a přitažlivost.

Fascinátor do Ascotu

Na závěr něco ne tak praktického, zato krásného. Dáma z Ascotu ve velkolepém fascinátoru, který jí na hlavě doslova kvete.

Podívejte se na rozhovor s módní návrhářkou Annou Tejklovou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 22. 10. 2024

Dobré zprávy o úspěších v kariéře mohou u vás doma vyvolat rozruch. Návštěvy, zejména muži a mladí lidé, by mohly přicházet a odcházet po celý den a pravidelně by mohly přicházet vřelé a láskyplné hovory. Možná se budete chtít pustit do nějaké práce v domácnosti, třeba do úklidu, výzdoby nebo i drobných oprav, ale vyrušování vám může stát v cestě. Užívejte si společnosti. Vždycky můžete zítra udělat, co je třeba.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.