Návrhářka Anna Tejklová pojmenovala největší módní nešvary, kterých se Češi dopouštějí

Anna Tejklová o módě

Anna Tejklová je módní návrhářka, designérka a malířka, která si zakládá především na ruční malbě oděvů a doplňků. Pro redakci Prima Ženy píše rubriku Módní alarm a nyní poskytla rozhovor o módě, v kterém prozradila, jaký je typický nešvar u českých žen a mužů, jaký kousek by neměl chybět v žádném dámském šatníku i jak správně jednotlivé módní kousky mezi sebou kombinovat.

Mnoho žen plní svůj šatník neustále novými kousky, přesto existují typy oblečení, které si ženy nakoupí a nikdy je nevynesou. O jaké kousky oblečení se jedná, které mají takový osud?

To vám řeknu úplně přesně. Jedná se o kousky, které se jmenují „až zhubnu“, poté to jsou kousky, které se jmenují „je to výhodné“ a nejhorší je kombinace „je to výhodné, koupím to a poté do toho zhubnu“, právě tyto kousky leží v šatnících nejdéle.

Mohlo by vás zajímat: Jak správně pečovat o plavky? Střídejte alespoň dvoje a vynechte igelitové sáčky

Které módní kousky k sobě nepatří a rozhodně by se kombinovat neměly?

Například trekové sandály v kombinaci s šaty a sukní. Tuto kombinaci vidíme nejvíce v létě a je velmi nevhodná. Dále jsou u žen v českých ulicích také vidět vylézající ramínka od podprsenky a hodně žen si ke společenským šatům vezme velkou kabelku. U mužů je zase časté, že si v zimě berou přes oblek lyžařské bundy, v tomto případě by měli bundu vyměnit rozhodně za kabát.

Které kousky dámského šatníku jsou naopak historicky prověřené, kombinovat jdou a v žádném dámském šatníku by chybět neměly?

To je hodně obecný pojem, záleží na typu ženy, její osobnosti, postavy a barevném typu. V zásadě ale můžeme vycházet z toho, že celkový dojem ovlivňují boty. To, jestli k šatům oblečete lodičky nebo tenisky určuje směr celého stylu. Takže bych ženám doporučila mít především kvalitní a rozmanitý botník.

PODÍVEJTE SE NA RUBRIKU MÓDNÍ ALARM, KTEROU PŘIPRAVUJE ANNA TEJKLOVÁ

Jaký je typický nešvar u českých žen a mužů?

Já osobně bych kladla větší důraz na upravenost. Je důležité, aby o sebe lidé více dbali a upravovali se. K tomu není potřeba fyzická krása ani bohatství. Každý z nás může být příjemný pro své okolí.

Sdílejte článek
Štítky rozhovor oblečení móda módní návrhář tipy oděv módní trendy Anna Tejklová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.