Módní trendy jaro/léto 2022. Jaké kousky by vám neměly chybět v šatníku?

Období letních bundiček, sukní a šatů je tu a nabízí se otázka, co by vám letos ve skříni určitě nemělo chybět. Podívejte se, jaké jsou nejnovější trendy pro rok 2022 a inspirujte se, co nakoupit.

Kůže v hlavní roli

Na začátku jara určitě vytáhněte nestárnoucí černou koženou bundu neboli křivák, která by neměla chybět v šatníku žádné ženy. Dá se skvěle kombinovat s džínami, ale i sukněmi. Ležérní styl s nádechem rocku, který nikdy nevyjde z módy. Kůži můžete nosit i na kalhotách v podobě koženkových legín, které hezky zvýrazní vaši postavu.

Nestárnoucí trenčkoty

Trenčkoty k jaru neodmyslitelně patří a v kolekcích módních domů se objevují opakovaně. Nejoblíbenějším odstínem je krémová barva a návrháři je představují v různých délkách a střizích. S tímto kouskem budete zaručeně IN!

Dámské obleky a kostýmky

Dalším skvělým kouskem jsou rozhodně saka a kostýmky, které vám dodají nádech luxusu. Nebojte se zářivých barev, v kurzu bude žlutá, ale třeba i fialková barva. Pokud patříte mezi stoupence tlumenějších barev, zvolte jednodušší krémové odstíny nebo nestárnoucí bílou barvu.

Volné kalhoty a „Baggy jeans“

Móda se neustále vyvíjí, ale také vrací. Zřejmě jste stihli zaregistrovat, že jsou opět v kurzu rozšířenější kalhoty, volnějšího a ležérnějšího stylu. Tyto kalhoty nejenom lichotí každé postavě, ale také se v nich budete cítit příjemně, protože vás nikde nic nebude tlačit a obepínat. K nim můžete zvolit oversize košili nebo tričko, hodí se k nim ale i kratší a obepnutější top.

Šaty a sukně všech délek a střihů

V létě samozřejmě sáhněte po sukních. Trendy budou jak mini, tak delší i balónové. Nebojte se vzorů v grafickém stylu, jako jsou například kostky, pruhy nebo puntíky a kombinujte s košilemi nebo topy.

Balónové šaty doplňte páskem, který hezky zvýrazní pas, a volnější střih šatů dovolí vašemu bříšku i nějakou tu zmrzlinu navíc. V létě se fantazii meze nekladou, vévodit budou šaty různých délek, střihů a hlavně průstřihů. Dočkáme se rafinovaných rozparků, ale i chybějících kusů látky. Odhalená kůže je zkrátka v módě.

Prostřihy v hlavní roli

Módní návrháři se v letošním roce pořádně odvázali a módním trendům velí nejrůznější prostřihy, zkrácené materiály, ale i třásně. Holá břicha, krátké sukně, průsvitné materiály a odhalená kůže.

Módní trend roku 2000 - Y2K

S tím souvisí i návrat módního trendu s názvem Y2K, který odkazuje na přelom milénia a oblíbila si ho generace Z. Tomuto období vévodila zpěvačka Britney Spears spolu s Christinou Aquillerou a největším hitem byly bokovky a odhalená bříška. Pokud se tedy nebojíte výraznějšího stylu, kupte si krátké topy s obrázky, skládané sukně ve stylu školačky, barevné šátky a klidně i nějakou tu větší sponku do vlasů.

Podívejte se na nejhezčí šaty Met Gala 2022

Sdílejte článek
Štítky jaro léto oblečení móda styl trendy módní trendy 2022

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.