Met Gala 2022: Celebrity riskovaly a odhalily ňadra. Ukázaly i šaty Marilyn Monroe

Met Gala 2022

Celebrity se na módních Oscarech rozhodly riskovat. Po osmi měsících se znovu potkaly, aby oslavily svátek módy v těch nejodvážnějších kostýmech, které provádějí historií americké módy. A tak si Kim Kardashian oblékla šaty Marilyn Monroe. Musela zhubnout několik kilogramů, aby se do nich vůbec vešla, a vlasy odbarvovala 14 hodin. Takto významná je akce Met Gala.

Módní večer se v Metropolitním muzeu nesl ve stejném duchu jako jeho výstava In America: An Anthology of Fashion, která se věnuje slavným, ale i zapomenutým jménům amerických krejčových a návrhářů. A tak celebrity, z větší části zvané přímo Annou Wintour, vynesly róby s dress code glamouru s americkým pozlátkem. Získat pozvánku na Met Gala je otázkou prestiže. Pokud se na módní akci s charitativním přesahem chcete i tak podívat, lístek se pohybuje od 30 000 až po 300 000 dolarů.

„Co je skvělé na Met Gala, je to, že se lidé nebojí ukázat,“ dodává Anna Wintour. Letošní ročník měl po dlouhé době přesah, diverzitu i nápad. Většina slavných se nedržela zpátky. Glamour měl čas od času nádech grotesky, lehkého nihilismu a temného novověku.

Důraz na zlatá prsa

Herečka a modelka Cara Delevingne po delší době předvedla outfit, který zaujal na první dobrou. Pozlacená prsa a sametové kalhoty s glamour parukou a výrazným make-upem upozorňují na svobodnou Ameriku v dobách minulých.

Na podobnou část těla kladla důraz i herečka a zpěvačka Vanessa Hudgens, která byla před dávnými lety guru bohémského stylu oblékání.

Na Met Gala přišla ve viktoriánsky pojaté róbě od Moschino. Drama, krajky a viktoriánská sexualita ve vší kráse.

Kim Kardashian vynesla šaty Marilyn Monroe

Hvězda reality show Kim Kardashian pojala historické téma Met Gala stylově – oblékla šaty Marilyn Monroe, které byly na tu dobu skandálně upnuté. O to hezčí je detail, že na šatech zůstal důraz na špičatá ňadra let šedesátých. Marilyn je tenkrát vynesla na akci, která se stala nesmrtelnou – tehdy totiž zpívala americkému prezidentovi J. F. Kennedymu k narozeninám.

Kardashian s plnými křivkami musela do šatů návrháře Jeana Louise zhubnout více než sedm kilogramů. Vlasy odbarvovala čtrnáct hodin a po skandálním rozvodu s Kanye Westem předvedla nového přítele, komika Peta Davidsona. Ženská část rodiny Kardashianových přišla v kompletním složení, ačkoliv dlouhá léta na prestižní akci nebyla zvaná prostě proto, že podle Anny Wintour neměla styl. Nejmladší z nich, miliardářka Kylie Jenner, vynesla svatební šaty ve sportovním stylu z dílny nedávno zesnulého návrháře Virgila Abloha značky Off-white. Netradiční, neokoukané a zavánějící ulicí, takový byl rukopis Virgila, jenž pozměnil svým streetovým pojetím módu posledních let.

Nejdramatičtější příchod Blake Lively

O nejdramatičtější akci na červeném koberci se postarala herečka Blake Lively, které sekundoval její manžel Ryan Raynolds. Oba dva patří díky svým vtipným poznámkám mezi miláčky Twitteru.

Blake vynesla pohádkové šaty s ohromnou vlečkou inspirovanou stylem art deco a jedním z prvních newyorských mrakodrapů. Šaty na červeném koberci dokonce během pár sekund zoxidovaly ze zelené na měděnou barvu.

Odvážné nebo nepovedené modely

Katy Perry vyměnila během posledních měsíců stylistku a změnila image, se kterou slaví u módních kritiků úspěchy. Tentokrát se ale róba absolutně nepovedla. Hodně odvážným modelem vyrazila dech modelka Bella Hadid, která se oblékla do divokého negližé na afterparty.

Ani její sestra Gigi nepřekvapila. Na Met Gala oblékla futuristický outfit s péřovou opulentní bundou a rudými latexovými kalhotami ve stylu poslední kolekce Versace.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.