Namyšlenou Lenku dožene karma. Zhroutí se s pláčem kvůli spálené kachně

Karma - Prostřeno! S29 (114)

Ve čtvrtek se dostane v soutěži amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje k plotně Lenka. Jelikož se prezentovala jako odbornice na gastronomii, všichni budou očekávat, že se dobře nají. K překvapení všech bude mít večer daleko k dokonalosti.

Čtvrtečního vaření se v souboji o nejlepší menu chopí šestadvacetiletá asistentka prodeje Lenka. Celý týden nešetřila kritikou a chovala se velmi sebevědomě. Hostitelka bydlí s přítelem, se kterým je sedm let. Byt je laděný do šedých elegantních tónů. Lenka připraví ambiciózní menu. Slibuje focacciu a bazalkovou ricottu, prosciutto, krém z pečeného česneku, kachní prsa s batátovo-špenátovým pyré a na závěr ricottový koláč s čokoládovými hoblinkami.

Soupeři hodnotí, že bude Lenka opravdu dobrá kuchařka, jestli tohle všechno zvládne připravit. Pokrmy na menu nikdy nejedli. Mirek, Kristýna ani Július nezvládnou některá jídla ani přečíst. „Jako předkrm nám Lenka připraví fokacia, bazalková ricotta a proskuto,“ čte Július, který vůbec neví, co dostane na talíř.

Čtěte také: Jak se vyznáte v gastronomii? Otestujte svoje znalosti

Tipuje bagetu zapečenou v troubě nebo na grilu. „Já to nepřečtu. Prosčiuto,“ zkouší to Kristýna. „Jak se to čte, prosím?“ ptá se Mirek. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovkách, Lenka bude mít u sebe psychickou oporu v podobě kamarádky.

Podívejte se na video, ve kterém soutěžící bojují se čtením:

Slzy nikoho neobměkčí

Kamarádka Lence pomůže uklízet a mýt nádobí, ale pak musí odejít. Po přivítání musejí soutěžící chvíli čekat. Hostitelka je baví povídáním od kuchyňské linky. Předkrm všichni pochválí, polévku z pečeného česneku většina nikdy nejedla. Júliovi vyloženě nechutnalo, Katka neví, jestli je polévka dobrá nebo ne. Lenka přizná, že si zkoušela Prostřeno! nanečisto s přáteli. Přesto nestíhá a kachní prsa bude smažit přímo před zraky soupeřů. Zatímco jim povídá, že se jí vždycky povedlo jídlo na jedničku, začne se z pánve kouřit. Kůžička je černá.

Lenka se snaží zachránit situaci, ale bohužel se hlavní chod nepovede. To ji úplně rozhodí a rozpláče se. „Když Lenča rozřízla to maso, zjistila, že není upečené, jak si představovala. V ten moment se úplně sesypala a začala plakat,“ říká Kateřina. „Ona je perfekcionistka. Chtěla mít všechno perfektní a nevyšlo to,“ myslí si Július. Podle jeho názoru jsme ale v pořadu o vaření a slzičky jeho hodnocení neovlivní. Stáhněte si aplikaci Prima Zone a udělte body hostitelce i vy. Můžete díky tomu vyhrát 10 tisíc korun.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.