Napadený bezdomovec vyvázl z bitky pro sociální sítě. Díky akčnímu kolemjdoucímu

Rvačka v hospodě kvůli penězům

Skupina mladíků mlátila pod železničním mostem v Praze staršího muže. Nebýt všímavého pana Koutného, který tou dobou procházel kolem, kdoví, jak by to s trýzněným bezdomovcem dopadlo.

Bezpráví páchané na bezdomovcích mají někteří lidé tendenci přehlížet. Úplnou výjimkou nejsou ani případy, kdy se k šikaně bezdomovců uchýlí třeba i samotní muži zákona. Pan Koutný z Prahy rozdíly mezi lidmi nedělá. Když si všiml, jak mladíci bijí pod mostem staršího muže, nejspíš bezdomovce, neváhal a incident natočil na mobilní telefon. Pak okamžitě kontaktoval linku 158.

Přivolaná policejní hlídka nejdříve zjistila mužovu totožnost a vyrazila pod most, kde se celá akce měla odehrávat. Na místo přijeli včas, muži stále ještě svoji oběť mlátili. S ohledem na jejich agresivitu pachatelé spoutali. Nehleděli při tom na smršť výhrůžek, že „tatínek se postará, abyste přišli o místa“ a podobně. Jak uvidíte od 14. srpna v nových dílech Policie v akci na Primě, s pocitem neohroženosti dál nepřestávali na policisty slovně útočit a bránili se tomu, aby jim byly odebrány mobilní telefony.

Teorii trestního práva má zvláště jeden ze studentů naučenou do detailu. Dnes se mu ale díky zásahu pana Koutného dostalo i lekce z praxe. A tatínek s tím rozhodně nic neudělal.

Po zabezpečení výtržníků byla na místo činu přivolána záchranná služba. Muž, o kterém už hlídka věděla, že je bez domova, si stěžoval na silné bolesti břicha a po základním ošetření byl převezen k dalšímu do nemocnice. Sledujte nejnovější příběhy plné policejních zásahů i napětí. Každý všední den na Primě. O bitky nebude nouze, jak napovídá i úvodní exkluzivní ukázka jednoho z aktuálních dílů.