Soutěžní večer zkazí Tereze opozdilec Tomáš i taktizující soupeři. Může vůbec vyhrát?

Prostřeno! XXV (50) - Útok na Tomáše

Páteční hostitelka Tereza si dnes pro ostatní připraví povedené, ale náročné menu. Večeři ovšem musí zahájit bez jednoho účastníka. Tomáš – stejně jako předchozí večer – nedorazí včas. Bude její snaha o výhru předem prohraným bojem?

V soutěži amatérských kuchařů bude v pátek dusno. Hostitelka Tereza se snaží vytáhnout se svým náročným menu, ale někdo se rozhodne její večer pokazit. Tomáš chybí během předkrmu, polévky i hlavního chodu, vůbec se neomluví a jenom suše podotkne, že byl na cestě sníh. To ostatní nemohou překousnout a střídavě se do něj pustí během toho, co se snaží rychle dojíst chody, které zmeškal. „Jak se do mě Patrik začal pouštět, nechtěl jsem se do něho také pouštět. Měl jsem chuť mu jednu…,“ okomentoval celou situaci jindy klidný Tomáš.

Podívejte se na vtipný omyl při hlavním chodu:

Liščí maso prý chutná skvěle

Nechtěně se Tomáš postará o rozruch i během hlavního chodu – svíčkové z jelena s liškami na másle, hráškovým pyré a kroketami. Tereza mu vysvětlí, co má na talíři a zavtipkuje, že ty lišky ještě včera běžely kolem, a tak je picla a dala na talíř. „To liščí maso má dobré,“ pustí se do hodnocení jinak málomluvný hromotluk. Tím rozesměje svoje spolustolovníky, kteří mu vysvětlí, že o liščí maso vážně nejde.

Hosté budou u stolu kritičtější než předchozí večery. Linda ucítí konkurenci a zkritizuje v podstatě vše, ostatní mají strach, že bude batátová polévka příliš sladká. Hromadně pochválí až sladkou tečku, kterou bude pusinkový dortík Pavlova. Bude to stačit na výhru, nebo se hosté rozhodnou ještě víc taktizovat? Sledujte soutěž o nejlepší menu každý všední den v podvečer na Primě.