Návštěva v bytě, kde straší. Soutěžící v Prostřeno! překvapí hlavně nepořádek
Prostřeno! bude v týdnu od 15. dubna v Praze a Středočeském kraji, kde budou muži v totální převaze. Podávat se bude slovenská či francouzská kuchyně. Jako polévku vybrali soutěžící nejčastěji hráškovou. Od pondělí bude u stolu veselo, když Albert prohlásí, že má doma duchy.
Jediná žena mezi samými muži. Jak se jí bude dařit a nespojí se muži proti ní třeba tím, že jí neodpustí ani jedinou chybičku? Komu nebude nic dost dobré a jak se vypořádají soutěžící s úkolem týdne, kterým je příprava sushi? Exotickou pochoutku bude těžké zařadit do menu tak, aby nikdo nepoznal, že je to chod navíc. Sejdou se u stolů sympaťáci, problémoví hosté nebo taktici a prospěcháři? Uvidíte, jak mlsné jazýčky mají naši účastníci, a jestli jedí zdravě.
Albert Tošner Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Avokádová pomazánka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hráškové pyré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kari s rýží Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Věnečky s vanilkovým krémem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Petra Horáková Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí carpaccio Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hráškový krém s domácími krutony Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Biftek se šťouchaným bramborem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
„Horké“ maliny Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Richard Bednárik Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Palacinka s hádankou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Porkovy krém s krutónmi a slaninovým chipsom Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Líca od dzedziny z mladéj hovädziny Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roláda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jacob Strasser Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Crostini s polníčkem a dýňovým olejem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hrášková polévka s růžovým pepřem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Zapečená kuřecí prsa s bramborami a petrželovým máslem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Perníkové brownies s pekanovými ořechy Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Aleš Novotný Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miniquiche Lorraine Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Francouzská cibulačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí po burgundsku Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Loupáčky s tvarohovým dezertem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Mrkneme se jim do talířů. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17.55 na prima+ a na televizní obrazovce a dozvíte se víc. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Pondělí: Student Albert (18) už bydlí sám
Albert Tošner Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Celá rodina byla vždy věřící a otec nepodporoval, aby chodil ven. Chtěl by se usadit a najít nějakou pěknou pobožnou dívku a strávit s ní zbytek svého života. Do pořadu se přihlásil sám, protože by to chtěl zkusit. Pokud by vyhrál, tak by peníze investoval do svého bytu a chtěl by odehnat špatnou energii a šeredné zvuky, které tam pořád slyší. Albert se víc než toho, že neuvaří, bojí duchů, kteří v bytě straší. Byt pro jistotu vykouří bílou šalvějí a bude doufat, že to pomůže a duchové nebudou kazit jeho vaření ani rušit hosty. Mohl si ale místo toho spíš uklidit a ustlat postel. Albert sází na avokádovou pomazánku, hráškové pyré, kari s rýží a věnečky s vanilkovým krémem. Jestli to je duchy nebo něčím jiným, ne všechno se Albertovi nakonec podaří. Bude bojovat s otevřením lahve na přípitek, hráškové pyré bude řídké a věnečky budou vypadat, jako kdyby je přejel parní válec.
Úterý: Invalidní důchodkyně Petra (42) plánuje svatbu
Petra Horáková Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Petra je v invalidním důchodu a jejím největším koníčkem je vaření. Dále má ráda přírodu a výlety. Petra se netají tím, že je impulzivní, ale i přátelská, pozitivní a cílevědomá. Petru potěší úkol týdne, kterým je sushi. Sama je milovnice tohoto pokrmu a před časem v sushi baru pracovala, a tak moc dobře ví, jak se sushi dělá. Sama ale připraví menu, ve kterém převládá maso. Jako předkrm udělá hovězí carpaccio, pak hráškový krém s domácími krutony, hlavní chod biftek se šťouchaným bramborem a nakonec „horké“ maliny. Hráškový krém pochopitelně neunikne srovnání s tím včerejším. Petra při vaření nešetří polévkovým kořením a časový limit ani nevyčerpá. Během vaření jí zbude čas na to, aby si s partnerem zahrála Člověče, nezlob se. Podaří se jí vyhrát, zaujmout? Sledujte už v úterý!
Středa: Florista Richard (21) se v pořadu ocitl díky příteli
Richard Bednárik Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pracoval jako barman. Nyní pracuje jako florista v květinářství. Je svobodný a bezdětný. Žije v Praze rok. Doma má dvě kočky a hodně květin. Má rád pečení a vaření. Rád chodí ven a věnuje se turistice. Baví ho aranžování květin a občas chodí běhat. Sám o sobě tvrdí, že je komunikativní, společenský a občas výbušný. Richard menu sice napíše ve slovenštině, ale tradičních slovenských pochoutek se hosté nedočkají. Slibuje palacinku s hádankou, porkovy krém s krutónmi a slaninovým chipsom, líca od dzedziny z mladéj hovädziny a roládu. Richard hosty překvapí bytem se spoustou zvířátek. Se svým menu si hravě poradí, to, co mu bude dělat vrásky, bude sushi. Jak zaujme ve svůj den? Sledujte už ve středu.
Čtvrtek: Student FAMU Jacob (20) vyrůstal v zahraničí
Jacob Strasser Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jacob má deset sourozenců. Rodiče žijí v alpské vesničce nad Villachem, kde vyrůstal i on. V Praze je druhým rokem a žijí zde i jeho dva sourozenci. Do pořadu se přihlásil, protože jí velmi málo jídel. Je v jídle dost omezený již od dětství, a chce proto zkusit Prostřeno!, protože je to pro něj výzva, jak to zvládne. Tradiční rakouské kuchyně se hosté nedočkají. Jacob připraví crostini s polníčkem a dýňovým olejem, hráškovou polévku s růžovým pepřem, zapečená kuřecí prsa s bramborami a petrželovým máslem a perníkové brownies s pekanovými ořechy. Zvlášť o dezertu se bude hodně mluvit. Perníková úprava brownies je dost nezvyklá. Dezert dá nakonec hostiteli pořádně zabrat, stejně jako celé menu. Jacob navíc překvapí tím, že skoro nic nejí a účast v Prostřenu je pro něj výzvou, jak zvládne ochutnávat.
Pátek: Administrátor Aleš (29) vystudoval obor hotelnictví
Aleš Novotný Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pochází z Brna, ale přestěhoval se před pěti lety za přítelem do Prahy a stejnou dobu společně i bydlí. Do pořadu se přihlásil sám, protože chce zjistit, jak probíhá natáčení, a zároveň si chce zkusit, jaké to je vařit pod stresem a pro více lidí. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na návštěvy restaurací a ochutnání dalších nových jídel s přítelem. Bude jeho menu vyladěné tak, jak si představuje, a může si začít tedy vyřizovat rezervace? Aleš se nebojí francouzské kuchyně ani pečení, ve svém menu slibuje mini quiche lorraine, francouzskou cibulačku, hovězí po burgundsku a loupáčky s tvarohovým dezertem. Ani Alešovi se ovšem ne všechno podaří, polévka hostům nebude po chuti, na hlavní chod se bude čekat a Aleš brzy pochopí, že vařit složitou francouzskou kuchyni nebyl dobrý nápad. Zvlášť když všechna jídla vaří poprvé. Zachrání večer zábavný kvíz o pořadu? A jak celý týden dopadne?
Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!