Nejlepší dietní triky pro znamení Býka: Jak si udrží štíhlou linii, zdraví i kondici

Žádné jiné znamení prý nemá větší sklony k pohodlnosti a bohužel i k přibírání na váze než znamení Býka. Žádné si také neumí tak vychutnat požitek z dobrého jídla a pití. Kila navíc u něj naskakují více než snadno.

Z astrologického hlediska za to tak trochu může vládkyně znamení Býka planeta Venuše, která je sice proslulá krásou, ale i poněkud kypřejšími tvary. Bylo by sice fajn svádět tendenci k rychlejšímu přibírání na váze na hvězdné nebe, ale nakonec vám stejně nic jiného nezbude než vzít osud, v tomto případě své zdraví a štíhlou linii, do vlastních rukou. Hvězdy ale mohou poradit, jak na to.

Nejdůležitější dietní tipy pro zdraví a štíhlou linii pro znamení Býka:

  • Vyhýbejte se tučnému jídlu, pečivu a sladkostem. Měli byste raději volit zeleninovou stravu a méně příloh. Zdraví prospěšné jsou pro vás ryby a různé mořské plody – krevety, mušle – protože ty obsahují velké množství jódu. Dobrou volbou je grilované kuře a všechny druhy libového masa. Sladké byste měli nahradit ořechy a nepřislazovaným sušeným ovocem.
  • Ze zeleniny byste měli do svého jídelníčku zařadit především rajčata, okurky, mrkev, ředkvičky, špenát, salát čínský a ledový.
  • Mezi bylinkami vybírejte ty, které podporují trávení – pelyněk, tymián, hořec žlutý. Dále je pro vás vhodná řeřicha, měsíček, jitrocel a pampeliška.
  • Dietu volte takovou, která vám umožní sníst velké množství správného typu zeleniny. Doplňte tmavou rýží a celozrnným pečivem.

Fitness tip:

Mezi sportovními aktivitami volte ty, které můžete provozovat pravidelně a dlouhodobě, i kdyby to měly být jen dlouhé procházky se psem.

Čemu se určitě vyhýbejte:

Kalorickým potravinám, omáčkám, kachnímu a husímu masu.

Býk souvisí s krkem a hrdlem

Býk je obvykle choulostivý v rovině nos–hrdlo–uši a je často vystaven všem nemocem ohrožujícím tyto orgány. (Někdy se v literatuře nos přiřazuje ke znamení Štíra.) Býk se vyznačuje velkou odolností, ale odmítá se starat o své zdraví, což často vede ke zhoršování jeho vrozených indispozic.

  • Citlivá místa: Nos, hrdlo, uši. Sklon k angínám, zánětu hrtanu. Lidé narození v tomto znamení mají také potíže s vylučováním látek, příliš je „zadržují“ v těle. Časté potíže s cholesterolem nebo sklony k jaterním poruchám.

Zvláštní tip na povzbuzení:

Skvělý tip podle webu Prima Living: Potřebuje-li být požitkářský Býk fit, měl by se zaměřit na čerstvý závor lékařský, který v sobě skrývá nejen pikantně štiplavou chuť. Může být skvělou prevencí i účinnou první pomocí při chřipce a nachlazení, podporuje pocení, prohřívá tělo. Zázvor také podporuje trávení a zklidňuje podrážděný žaludek. Zázvorový čaj prý postaví na nohy i mrtvolu.

Mohlo by vás také zajímat:

Autor: Věra Várady a askastrology.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.