Nejmladší matka světa porodila v 5 letech. Syn byl plodem znásilnění a předčasné puberty

Psal se květen roku 1934. Mainstreamová média neexistovala, příběh teprve pětileté Liny Mediny se ale i přesto šířil světem. V útlém věku totiž přivedla na svět syna a stala se tak nejmladší matkou na světě. Její příběh je o to víc šokující, že se nikdy nedočkala potřebné pomoci.

Puberta je období života, kdy se vyvíjí sekundární pohlavní znaky - dívky i chlapci se pak také stávají plodnými. Jsou ale i děti, které si pubertou projdou předčasně. To byl případ Liny Mediny, které se pohlavní orgány vyvinuly už v batolecím věku. Jde o takovou raritu, že když jí začalo růst bříško, nikdo nepředpokládal, že je těhotná.

Lékaři původně měli zato, že Lině v břišní dutině roste nádor. Po řadě vyšetření ale přišli na to, že ve skutečnosti čeká miminko. Byla už v sedmém měsíci těhotenství a počala tedy v době, kdy jí byly teprve 4 roky.

Youngest Mom in History. Lina Medina was was just 5 years, 7 months, when she gave birth to her 2.7 kg (6.0 lb) son. The...

Posted by History In Pictures on Saturday, October 6, 2018

Původně panovalo přesvědčení, že otcem Linina dítěte je její otec, který ji měl znásilnit a oplodnit. Pro nedostatek důkazů ho ale policie propustila a zprostila obvinění. Dodnes se tak neví, kdo byl otcem chlapce, kterého pětiletá dívenka přivedla na svět císařským řezem.

Život v ústraní

Chlapec, kterého Lina porodila, prožil velkou část dětství v dojmu, že jeho matka je jeho sestra. Pravda mu byla vyzrazena až v 10 letech. Na tomto světě s matkou příliš času bohužel nestrávil - kvůli vrozené kostní chorobě se dožil pouhých 40 let.

Přestože se Lina Medina nedočkala žádné podpory, jakou by v dnešním světě pětiletá matka s největší pravděpodobností obdržela, odmítala všechny placené nabídky na rozhovory či focení s novináři ze všech koutů světa. Raději nadále žila v chudé části Peru a vyhýbala se pozornosti.

Krátce před 40. narozeninami se Lině narodilo další dítě, to ale nemělo možnost svého o mnoho let staršího bratra dobře poznat. Nejsou dostupné informace, zda nejmladší matka na světě je dodnes naživu, pokud by tomu tak ale bylo, bylo by jí 89 let.

Zdroj: India Today


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.