Celebrity

12. dubna 2024 09:15

Eliška Reiglová

Nejradši bych vymlátila zrcadla, přiznala Anna Slováčková. Je alergická na komplimenty

Zpěvačka a herečka Anna Slováčková (28) je známá tím, že i v boji se zákeřnou nemocí se svými fanoušky sdílí realitu bez příkras. Nyní otevřela téma vzhledu, které jak sama uznala, může někomu připadat banální, ale je pro onkologické pacienty také důležité. Přiznala, že má chuť rozmlátit všechna zrcadla.

Anička Slováčková už podruhé statečně bojuje s rakovinou. Zatímco poprvé ji měla v prsu, tentokrát jí zákeřná nemoc zasáhla plíce. Téma celkového zdraví jí proto rozhodně není vzdálené, a tak promluvila o změně vzhledu související s bojem s chorobou, která může člověku výrazně ovlivnit psychiku. I když si nejprve rozmýšlela, zda tyto dveře otevřít.

„Chtěla jsem napsat post o nějakém vnímání sebe samotného po vzhledové stránce, když si člověk prochází léčbou… pak jsem to smazala, protože i mně to najednou přišlo absurdní, řešit v takové době nějaká kila navíc, ztrátu vlasů nebo rychleji rostoucí chlupy všude a podobně. Ale píšu to znovu, protože nejsem určitě jediná, kdo má něco takového v hlavě,“ napsala upřímně.

Čtěte také: Rodiče mají zajímavý toxický vztah, říká Anička Slováčková. Promluvila i o vlastní svatbě

„Ano. Všichni víme, že řešit vzhled v momentě, kdy člověk bojuje o život a je mu každý den jinak blbě, a bůh ví co všechno, je dalo by se říct tak trochu out. Bavíme se tu ale o kvalitě života, kterou velká změna vzhledu za tak krátkou dobu fakt hodně ovlivní,“ vysvětlila Slováčková, proč je i toto téma důležité.

Chuť rozmlátit zrcadla a zalézt do lesa

Když člověk bojuje s vážnou nemocí, je potřeba, aby se psychicky snažil udržovat v co největší pohodě. Nemoc a léčba se ale pochopitelně podepíší také na vzhledu, přičemž obyčejný pohled na sebe sama může přinést negativní pocity. S tím se koneckonců potýká i sama Anička, kterou už netěší ani komplimenty.

„Co mám v hlavě? Nejradši bych vymlátila všechna zrcadla. Nikam nechodila. Prostě zalezla do hlubokého lesa, aby mě nikdo neviděl, ani já sama. Už jsem v závěru úplně alergická na: ‚Ale vždyť ti to sluší, i tak jsi krásná…' Děcka, já se nechci rouhat, fakt ne. Nemám místo hlavy nosorožčí rohy,“ přiznala herečka a zpěvačka.

Čtěte také: Slováček o napjaté atmosféře v rodině: Anička s mámou téměř nemluví. Stále věřím na zázraky

„Může být ještě daleko hůř. Ale pro člověka, který je za svůj vzhled od dětství hodnocený veřejně, a i pro jiné lidi, kteří si třeba prošli v minulosti nějakou PPP, nedůvěrou v sebe, nebo různými psychickými problémy, ale v závěru i pro dalo by se říct spokojené lidi… je procházet něčím podobným prostě fakt náročné,“ doplnila.

Naslouchání tělu

Podle Anny Slováčkové je důležité poslouchat, o co si tělo samo řekne a užívat si života bez soustředění na vzhled ovlivněný nemocí a léčbou. Zeptala se ale svých sledujících, jak se s takovým rozpoložením potýkají oni, přičemž uznala svůj obdiv těm, kteří si jdou za účelem vyčištění hlavy zasportovat.

„Někdo se rozhodne třeba chodit i v nemoci běhat a cvičit. Držet diety v léčbě (i bez léčby) je za mě nesmysl. Snažit se o nějaký plnohodnotný jídelníček a dodržování rozestupů mezi jídlem, když se mění chutě (mně je třeba v den chemošky často blbě i z obyčejný vody) je asi nejlepší cesta, ale kurde těžká,“ dodala.

Podívejte se na rozhovor s Aničkou Slováčkovou mimo jiné i o tom, kde čerpá energii:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.