Nejsme nesmrtelní, připomněla Anička Slováčková. U fanoušků apeluje na prevenci

Zpěvačka a herečka Anna Slováčková (28) už podruhé statečně bojuje s rakovinou. Zatímco poprvé ji měla v prsu, tentokrát jí zákeřná nemoc zasáhla plíce. U příležitosti mezinárodního dne zdraví se rozhodla apelovat na své fanoušky, aby dbali na prevenci, a v případě, že už mají problémy, odhodlali se je řešit. Ukázala také své čtyřnohé parťáky, v nichž má velkou oporu.

Anna Julie Slováčková ve 28 letech už podruhé bojuje s rakovinou. Téma celkového zdraví jí proto rozhodně není vzdálené, a tak se rozhodla svým sledujícím na sociálních sítích připomenout, jak důležitá je prevence. Právě ta může včas odhalit nemoci, jejichž příznaky by se jinak projevily třeba až v době, kdy by léčba byla náročnější.

„Troufnu si tvrdit, že mladého člověka málokdy napadne, jak moc je zdraví křehká věc. Ale nechci určitě mluvit za všechny… Jen vím z vlastní zkušenosti, že mě těch pět let zpátky před mou první onko diagnózou málokdy napadlo, že nejsem nesmrtelná… Že bych mohla zrovna já nějak vážně onemocnět,“ napsala zpěvačka a herečka k fotografii, na níž je v posteli se svými mazlíčky.

Slova povzbuzení a podpory

„Dávejte na sebe pozor. A začněte s tím ideálně dřív, než budete muset řešit nějaké zdravotní potíže. A všem těm, kteří si bohužel prochází nějakou zdravotní patálií a každý den bojují, smekám klobouk hluboce k zemi. Je to těžké. Je to náročné. Ale věřím, že to celé zvládnete,“ poslala slova povzbuzení Slováčková, která sama dobře ví, co boj s nemocí obnáší.

Anička Slováčková se i přes diagnózu a náročnou léčbu nevzdává práce a společenských událostí, je tedy nejen bojovnice, ale i živel. Kromě nejbližších z řad rodiny a přátel jí slova podpory pravidelně posílají také kolegové a příznivci, kteří věří v její uzdravení. Důležitost radosti ze života koneckonců zpěvačka sama zdůraznila.

Čtěte také: Slováček o napjaté atmosféře v rodině: Anička s mámou téměř nemluví. Stále věřím na zázraky

„Pojďme si všichni dnes na počest vlastnímu tělu a zdraví provést preventivní samovyšetření a zodpovědět si na otázky, jestli nás náhodou už nějakou dobu netrápí nějaký problém. A jestli ano, najděme v sobě odhodlání ho začít řešit. Ať se tu můžeme ze života radovat s ostatními co nejdéle a nejkvalitněji,“ dodala.

Anna Slováčková promluvila o nemoci a toxickém vztahu svých rodičů:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.