Seriály a filmy

1. srpna 2024 11:10

Petra Jaroševská

Největší kritik naštve soupeře, protože nevaří sám. Při zábavě létají facky

Facky s tortillou - Prostřeno! S28 (9)

Ve čtvrtek se československý speciál kuchařské soutěže přesouvá na Slovensko. V letní repríze uvaří obávaný kuchař David Habo, který je tamní televizní hvězdou. U stolu v předchozích dnech hodně kritizoval, a tak budou všichni zvědaví, co předvede.

Respektovaný kuchař David Habo bude vařit ve čtvrtek v domě, kde bydlí se svými rodiči. Pochopitelně mu tedy bude k ruce jeho tatínek, na Slovensku známý kuchař Vilo Habo. „Trošku si myslím, že mu bude pomáhat,“ tuší Jenda. David ví, že z něj mají soupeři obavy, ale výhoda to nejspíš nebude. Poté, co se předvedl jako neústupný kritik, mu ostatní nic nedarují. Bude jim vadit i pomocník v kuchyni. „To už by bylo nefér. On nepotřebuje pomoc,“ říká naštvaná Petra.

Vilo se bude motat v kuchyni po celou dobu vaření. Pomůže vymyslet úkol týdne, když něco chybí, skočí to sehnat, asistuje při podávání nádobí nebo prostírá stůl. Třiadvacetiletý David zkrátka nebude mít na vaření klid. S Vilem se budou neustále špičkovat přesně tak, jak jsou na to jejich fanoušci zvyklí. Při příchodu si hosté dají venku přípitek a půjdou se bavit.

Čtěte také: Nejbizarnější momenty z Prostřeno! Výbuch papiňáku a mazlení s hadem

David připravil soutěž, ve které se soutěžící fackují tortillou. V puse mají vodu a tu nesmějí vyprsknout ani spolknout. „Já to nebudu hrát, mně se to nelíbí,“ vyděsí se Jenda po prvním kole, kdy Pierre uhodí Elišku.

Jenda si neodpustí kritiku dezertu:

Jenda je na Davida až moc přísný

Jako předkrm se bude podávat lososový tatarák s wasabi majonézou, dále dlouho tažený bažantí vývar s celestýnskými nudlemi, telecí osso buco na červeném víně se šafránovým rizotem a na závěr crème brulée. David přizná, že mu Vilo v kuchyni pomáhal, a to Petru rozladí. Má pocit, že profesionální kuchař by měl vařit sám. Jenda bude kritizovat hlavní chod, který se mu bude zdát nevýrazný. Eliška, která doposud jen chválila, čekala od Davida něco víc.

U dezertu se cukráři zajímají, zda použil hostitel vanilkový lusk. David prohlásí, že je tam vanilkový cukr. Jenda jej poučí, že takový cukr obsahuje vanilín, což nemá s vanilkou nic společného. Petra se Davida zastane: „Já si myslím, že mu nakládáš strašně.“ Jenda hostitele nešetří a přizná, že to udělal naschvál. Chtěl vědět, zda David přijme kritiku. Jak tento boj dopadne? Kolik dostane David bodů? Dívejte se ve čtvrtek a budete překvapení.

Dejte si kvíz k Prostřeno!

1 10 Jaká příloha se v Prostřeno! nejčastěji dává k vepřové panence?

2 10 Z čeho se připravuje cheesecake?

3 10 V Prostřeno! se často objevuje na talíři hmyz. Jakou plní v našem jídelníčku funkci?

4 10 Bez jakého přístroje se kuchtíci v Prostřeno! poslední dobou neobejdou?

5 10 Co soutěžící nejčastěji uvádějí jako nenáviděné jídlo?

6 10 Které speciály jsme letos měli možnost sledovat?

7 10 Tuto sezónu vařil poprvé soutěžící podle umělé inteligence. Co bylo na jídelníčku?

8 10 Co zpravidla nesmí chybět při šmejdění?

9 10 Kolik soutěžících v uplynulé sezoně vyhrálo televizní i diváckou cenu zároveň?

10 10 Co nesmí chybět v listovém těstě?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.