Nejbizarnější momenty z Prostřeno! Výbuch papiňáku a mazlení s hadem
Připomeňme si nejlepší bizarní momenty z oblíbené kuchařské soutěže. Soutěžící se v poslední sérii dostali několikrát do úzkých a nebyla nouze o bláznivé situace. Jak byste se vy vyrovnali s moralizující vegetariánkou, průhlednou rajčatovou polévkou nebo s hostitelem, který má tvář pokrytou tetováním a piercingem?
V letošním roce byla soutěž o nejlepší menu opět plná překvapivých situací. Do pořadu se přihlásil například student Kuba, který si na vaření připravil chemické kádinky. Potetovaný Jarda dal při zábavě soutěžícím do ruky hady a pavouky. Vůbec mu nedošlo, že takoví mazlíčci mohou někomu vadit. Pepa si zase docela věřil. Předtím, než mu natlakovaný papiňák ohodil kuchyň, poučoval diváky, jak na to.
Vegetariáni to mají v Prostřeno! těžké. I v dnešní době často soutěžící nechápou, že maso neochutnají ani z něj nebudou vařit. Pak tu máme experty, kteří jsou schopní omýt i mleté maso. Ani v létě nepřijdete o váš kuchařský pořad. V televizi běží reprízy Prostřeno! a vy si můžete všechny epizody pustit na prima+. V aplikaci Prostřeno! navíc najdete všechny bonusy, články a informace o soutěžících za uplynulou sezonu. Stačí po spuštění kliknout na menu v levém horním rohu a prozkoumat sekci Předchozí díly.
Stáhněte si svoji aplikaci Prostřeno! na Google Play nebo v Apple Store.
Kubovo vaření připomínalo chemický pokus. Polévku označil za ranní moč
Soutěžní vaření z Prahy v pondělí odstartovalo u studenta Kuby. Milovník kutilství a koček překvapil neobvyklým menu, které připravil čistě vědeckými metodami. Jelikož není zdatný kuchař, pojal vaření jako experiment. Na vaření si oblékl bílý plášť, nasadil kuchařskou čepici a vytáhl odměrné válce. Jelikož není moc zdatný kuchař, držel se receptů. Jak si můžete na prima+ připomenout, místo šlehače si na vrtačku připevnil metličku, dezert pekl a podával v chemických kádinkách.
Rajčatová polévka v Kubově podání byla skutečně originální. Rajčatovou šťávu přecedil hostitel ještě přes jemné síto. „Výsledný produkt vypadá spíš jako čaj nebo ranní moč,“ konstatoval. „Jelikož se to bude podávat v hrníčkách, tak je barva v pořádku.“ Soupeři byli v šoku, ale polévku podivné barvy ochutnali.
Jarda miluje věšení na háky. Soutěžící večeřeli v bytě plném hadů a pavouků
Soutěž amatérských kuchařů z Ústeckého kraje započala u extravagantního tatéra Jardy. Drsňák od pohledu pozval soupeře do bytu se spoustou hadů a pavouků, kterých se ale někteří bojí. Jeho tělo a obličej zdobí tetování, piercing a implantáty. Se ženou se věnují chovu zvířat, především sklípkanům a hadům. Mají terária i v ložnici nebo místnosti, kde se bude jíst. Aneta, která má alergii na zvířecí chlupy, možná neocení přítomnost psího mazlíčka.
Někteří soutěžící se bojí zvířat, tak označí byt přímo za hororový. Na fotkách navíc uvidí Jardovu zálibu, kterou je zavěšování na háky za kůži. Věnuje se tomu i profesně, vystupuje na metalových akcích. A tam platí, že čím více krve, tím lépe. Jako zábavu Jarda zvolil mazlení s pavoukem nebo krajtou. To někteří odmítli.
Po výbuchu papiňáku byla polévka všude. Pepu zradila vypůjčená kuchyň
Dvaadvacetiletý Pepa nemohl z rodinných důvodů vařit doma. To se ukázalo jako nevýhoda. Dobrovolný hasič sliboval lákavé menu s filírovaným uzeným nebo hovězím vývarem s domácími nudlemi. Pepa se pustil do přípravy v tlakovém hrnci. Nejprve v něm vařil maso s kořením, po nějaké době by rád přidal do polévky zeleninu. Proto opatrně odpustil z hrnce trochu páry a pokusil se ho otevřít. „Kdybych to otevřel, tak se na mě vyhrne ta pára,“ poučuje diváka.
Papiňák se však ukázal ještě jako hodně natlakovaný a většina vývaru vytryskla všude kolem. Jak si můžete připomenout na prima+, šokovaný hostitel se snažil zachránit, co se dá. Aby bylo polévky dost, přilil do hrnce vodu. Nebyl to ale jediný trapas. Při servírování hlavního chodu došlo ke zmatkům, když hosté zjistili, že má každý z nich na talíři jiný počet knedlíků.
Vyhrocená debata u Jarky zvedla Veroniku od stolu. Vztekala se kvůli zabité slepici
Osmapadesátiletá prodavačka Jarka z Prahy chová užovky, které ji prý občas kousnou, ale jsou to její kamarádky. Jaroslava má s případnou výhrou velké plány. Ráda by si nechala udělat nové zuby, odoperovat oční víčka a také má nějaké resty. Pro hosty připraví hovězí tatarák s topinkami, slepičí vývar se zeleninou a nudlemi, hovězí maso na zelenině a červeném víně s bramborovou kaší a jako dezert moravské koláče. Jelikož už od pondělí ví, že je Veronika vegetariánka, měla Jarka čas vymyslet náhradní pokrmy.
Jen hlavní chod neodhadla a předložila jí rybu. Veronika nechápala, proč jí pořád soupeři dávají maso. Frustrace se znásobila, když se začalo u stolu mluvit o zabíjení slepic. V tu chvíli se Veronika zvedla a odešla od stolu. „Fakt mi z toho není dobře. Je to už čtvrtý den, co sedím u stolu s lidma, co se baví o tom, jak se zabíjejí zvířata. Jak je kupujou, jak je porcujou, jak je vaří. Ať už jdou někam,“ hroutila se Veronika. Sama pak soupeřům nabídla penne s rajčaty a jogurt s ovocem.
Nezkušený Tomáš myje mleté maso pod vodou. Soupeři čekali instantní blafy
Šestnáctiletý student Tomáš chtěl v soutěži amatérských kuchařů ukázat, že i mladí lidé umějí vařit. Soupeři ho podceňovali, vtipkovali o polévce ze sáčku, toustech a špagetách s kečupem. Částečně měli pravdu, ale není pravda, že by si Tomáš nedal s jídlem práci. K večeři byla bageta s kouzelným dotykem bylinek a vajíčky, hladový dělník, špagetová symfonie a jako dezert bezlepková lahůdka. Hlavní chod bude s boloňskou omáčkou, kterou sám uvařil.
Jen trošku popletl postup. „Omáčku jsem dělal dvakrát s mamkou a jednou s kámošema,“ vyprávěl Tomáš, zatímco proplachoval mleté maso pod vodou. Začínající kuchař se při předkrmu přiznal, že si netroufl uvařit vajíčko. „Nebyl jsem si jistý, že je nepokazím.“ To vzbudilo pozdvižení. Ještěže měl po ruce pomazánku od maminky, kterou nakonec servíroval místo vajíčka.