Kubovo vaření připomíná chemický pokus. Polévku označí za ranní moč

Sicilské pohlazení - Prostřeno! S28 (86)

Soutěžní vaření z Prahy v pondělí odstartuje u studenta Kuby. Milovník kutilství a koček překvapí neobvyklým menu, které připraví čistě vědeckými metodami. Jelikož není zdatný kuchař, vezme vaření jako experiment. Bude to i dobře chutnat?

V pondělí se postaví k plotně třiadvacetiletý Kuba z Prahy. Bude vařit ve studentském bytě, kde žije se spolubydlícími a kočkou, kterou miluje, ale je na ni zároveň alergický. Jeho krk navíc zdobí krvavé škrábance. Prý byla kočka z Prostřeno! nervózní. Kuba se do pořadu přihlásil s podporou kamarádů a přítelkyně. Stůl, u kterého se bude sedět, postavil sám, stejně tak improvizovaný koutek na smažení hlavního chodu. Nebezpečná bude tak trochu i zábava s fyzikálními pokusy. Naštěstí jsou k dispozici tři hasicí přístroje.

U stolu se sejde pět chlapů, z čehož budou nejdříve zklamaní, pak se ale všichni shodnou, že je to i výhoda. Na menu Kuba slibuje sicilské pohlazení po duši, rajčatovou polévku, pad thai a crème brûlée. Na vaření si oblékne bílý plášť, nasadí kuchařskou čepici a vytáhne odměrné válce. Jelikož není moc zdatný kuchař, bude se držet receptů. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, místo šlehače si na vrtačku připevní metličku, dezert bude péct a podávat v chemických kádinkách.

Jak docílit čiré rajčatové polévky? Podívejte se na video:

Housky s pudinkem a suché nudle

Po příchodu hosty Kuba usadí ke stolu a položí doprostřed stolu pizza šneky, aniž by oznámil, že jde o předkrm. Jako slibované sicilské pohlazení to ale hostům nepřipadá. „Těším se na ten předkrm, protože nevím, co mě čeká,“ prohlásí Jakub a trapas je na světě. Než se pánové rozpovídají víc, chvíli to trvá. Proto jim Kuba na kuráž nabídne absint. Rajčatová polévka v Kubově podání bude skutečně originální. Rajčatovou šťávu přecedí hostitel ještě přes jemné síto. „Výsledný produkt vypadá spíš jako čaj nebo ranní moč,“ konstatuje.

„Jelikož se to bude podávat v hrníčkách, tak je barva v pořádku.“ Soupeři budou v šoku. Martin s Jakubem uznají, že je v polévce cítit hodně chutí. Kevin si bude myslet, že to chutná lépe, než vypadá. Hlavní chod bude mít úspěch, jen Kevin bude mít výhrady k suššímu masu. Omáčku by chtěl pálivou a rád by našel v nudlích více smažených vajec. Tento týden je úkolem týdne pražský koláč. Proto Kuba zaimprovizuje a naplní housky pudinkem. Jak se tím ostatním zavděčí a jak budou bodovat? Dívejte se!

Dali byste si Kubovo menu? A kdo bude váš favorit tento týden? Napište nám do komentářů pod článkem

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima vaření soutěž Prostřeno! bydlení Praha rajčatová polévka prima+

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.