Největší trapasy sezony. Kuběnku vytočila máma, Věra z VyVolených málem vyhořela

Máma na drátě - Prostřeno! S28 (82)

Soutěž amatérských kuchařů nabízí mnoho výzev. Není snadné uvařit čtyři chody pro pět lidí, když do hry vstoupí nervozita nebo rodinní příslušníci. Podívejte se na nejbláznivější situace letošního roku, které vyústily v pořádný trapas.

V Prostřeno! není nikdy o zábavu nouze. I kdyby šlo vaření jako po másle, vždycky se něco přihodí. Milan zapomněl uklidit a soutěžící se u něj necítili dobře. Pak nalil vývar do hrnce s mycím prostředkem. Jak to dopadlo? Albert se doma necítí dobře. Cítí přítomnost tajemných sil, které musí odstranit bílou magií. A ne, neděláme si legraci. Tomáš zase vsadil na šikovné přístroje, které ale neumí ovládat. Korunu všemu nasadil rozpačitým kouzelnickým vystoupením.

Věra zapálila na stole poměrně silný hořák pod hrncem na fondue. Odrovnala štábu kameru a pak pobavila neslýchanou historkou o krůtí svíčkové. Tadeáš hostil v bytě, kde žije krátce. Moc tam toho neuvařil a zradí ho sporák. Pak ještě dorazila prostořeká maminka. Na všechny díly se můžete podívat na prima+ a bonusy s recepty najdete v aplikaci Prostřeno!

Milan se divil zpěněnému vývaru. Pak zjistil, že neumyl hrnec

Milan z Plzeňského kraje byl v soutěži amatérských kuchařů kvůli přítelkyni. Soupeři se ale u něj doma necítili dobře. U jídla jim totiž za zády běhali potkani. Milan byl nervózní a hloupou chybou přišel o polévku. Hotový vývar totiž přelil do hrnce, ve kterém byly zbytky saponátu. Polévka začala podezřele pěnit, a tak nic neriskoval. Vývar skončil v odpadu. Jelikož musel dát něco na stůl, vytvořil lektvar z tekutého koření a několika kostek bujonu, řádně jej osolil a pak přidá domácí játrovou zavářku.

Hosté samozřejmě cítili, že je polévka plná ochucovadel. Nenapadlo je ale, že v ní není ani kapka masového vývaru. Při šmejdění byli soutěžící přísní. „Celý byt je ve stejném duchu. Je to holé, staré, studené, poničené, já bych takhle bydlet nechtěla,“ hodnotila Terezie. „Nemám tu pocit bezpečí,“ mínil David. Více z epizody najdete na prima+.

Albert má dojem, že slyší zvuky v bytě. Duchy vykuřuje šalvějí

V soutěži amatérských kuchařů z Prahy a středních Čech se jako první postavil k plotně osmnáctiletý student Albert. Ten věří na duchy a ve svém bytě se bojí. Jeho vaření bylo jedna velká katastrofa. Albert bydlí v blízkosti pražských Olšanských hřbitovů v bytě po babičce. Jelikož je zde krátce, neměl ještě moc času se zabydlet dle svého vkusu. V noci je to děsivé místo. Slyší zvuky, má pocit, že tam straší a chrání se proti tomu vykuřováním. Vonné tyčinky jsou základ. Pak Albert ukázal, jak se zbavuje zlých sil zapálenou bílou šalvějí. S pořádkem si hlavu nelámal.

Čtěte také: Kuběnkova máma promluvila. Tadeáš ji neposlechl, zazdil dezert a vztekal se zbytečně

Postel si neustlal ani kvůli divákům a už vůbec ne kvůli návštěvě. Soutěžící byli v šoku. Na první pohled evokují Albertovy černé nehty, černé dlouhé vlasy, šperky a výbava bytu, že se zajímá o gothic nebo emo styl. Při šmejdění soutěžící objevili náboženské artefakty jako kříže a bibli. Albert se svěřil, že slýchá v bytě zvuky a šeptání. Za výhru by zaplatil návštěvu odborníka, který by mu s duchy poradil. Jedna soutěžící prohlásí, že by se měl nechat vyšetřit, zda nemá psychickou poruchu.

Poud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.

Tomáše neposlouchají přístroje. Pak rozpačitě kouzlí

Soutěž amatérských kuchařů z Ústeckého kraje odstartovala u hostitele Tomáše. Ten si chtěl ulehčit vaření, ale spíš se zdržel. Chtěl použít přístroj, který naseká zelí. Ale něco bylo špatně. Listy vytáhl z plastové krabičky neporušené. Další selhání přístroje přišlo o chvíli později, kdy se pokusil v robotu nakrájet hranolky. Při marné bitvě se málem zavařil motor. Tomáš musel opět přiložit ruku k dílu a krájet sám. Jak si můžete připomenout na prima+, Tomáše zradila i jeho intuice.

Z nějakého popudu nepoužil při přípravě holandského řízku vajíčko a krutě litoval. Placky se rozpadly. Po jídle následovalo Tomášovo kouzelnické vystoupení. Soutěžící nevěřícně sledovali, jak Tomáš nešikovně manipuloval s různými pomůckami. „Přišlo mi, že Tomáš neuměl kouzlit. Asi určitě,“ odtušil Jakub, který ale uznal, že se hostitel alespoň snažil.

Věra Patt málem zapálila byt a byla k smíchu s krůtí svíčkovou

Ve speciálním týdnu vařila dýdžejka a účastnice první řady VyVolených Věra Patt. Pokusila se hosty zaujmout roládou Heleny Vondráčkové a polévkou jako od babičky. Vše jí ale dlouho trvalo, hosté byli netrpěliví a pochopili, že chce Věra výhru nejvíc ze všech. Věra měla připravenou specialitu - fondue. „Řekla nám, že krůtí prsa jsou krůtí svíčková. To jsem nikdy neslyšela,“ diví se Simona. Pity raději pro ověření zavolal svému partnerovi Vítkovi, aby se ho na tuto zvláštní surovinu zeptal.

Čtěte také: Soutěžící u Pityho dostanou místo jídla prázdný talíř. Simona vyzná lásku Julianovi

„Vítek říkal, že ho to taky zarazilo. Myslí si, že krůtí svíčková být nemůže, protože to je vždycky tady nahoře." Věra postavila doprostřed stolu hořák a hrnec s olejem. Karel s Julianem se nervózně rozhlíželi, čím by případný požár uhasili. Julian přestal pít vodu, aby ji měl v případě potřeby po ruce. Na stole byl ke všemu ubrus. Žár byl tak velký, že odrovnal kameru umístěnou na stropě.

Tadeáš Kuběnka bojujoval s mámou, která mu v krizi nepomohla

Influencer Tadeáš Kuběnka vařil například pro biatlonistu Ondřeje Mánka nebo vítězku LIKE HOUSE 3 Simonu Tvardek. S vařením se pral, nerozuměl si se spotřebiči. Nechyběly ale růžové hrnce. Během šmejdění dorazila Tadeášova matka Lenka. Tadeáš prohlásil, že mu pomůže s dezertem. „Nebudu mu pomáhat. Přinesla jsem mixér a on si to ušlehá sám,“ reagovala máma. Na to ji Tadeáš pošle do patřičných míst s tím, že její pomoc potřebuje.

Čtěte také: Tadeáš bojuje s mámou a vařením. Šokují vulgaritou a sexuálními narážkami

„Myslím, že s vajíčkama ti to půjde,“ vtipkovala Lenka s narážkou na Tadeášovu sexuální orientaci. V konverzaci si ti dva nijak nedávají pozor na pusu a tak do éteru občas létají vulgarity. Soupeři se nestačili divit. Lenka navíc zůstala u stolu, Tadeášovi nepomohla a ti dva se stále špičkovali. „Kdybych se takhle bavil s maminkou, asi mi jednu vlepí,“ hodnotil zvláštní situaci Šimon Opp.

Komu se povedl největší trapas?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.