Tomášovo vaření je velký trapas. Rozbité přístroje a nepovedené kouzlení

Tomáš – Prostřeno! S29 (61)

Pondělní soutěž amatérských kuchařů z Ústeckého kraje odstartuje u hostitele Tomáše. Ten si chce ulehčit vaření pomocí různých přístrojů. Ty ale selžou, stejně jako selský rozum, který velí kuchaři nedat do holandského řízku vajíčko. Co dalšího se pokazí?

Pětatřicetiletý Tomáš pozve soupeře z Ústeckého kraje do rodinného domu, kde bydlí se ženou, synem a pejskem. Tomáš je rád před kamerou a před lety se účastnil pěvecké soutěže. Tam zjistil, že neumí zpívat. Je smířený s tím, že v Prostřeno! přijde na to, že neumí vařit. Pro hosty připraví bramborové kanapky s tvarohovým krémem, okurkovou polévku, holandský řízek a tatarkové hranolky, na závěr pak sušenkový košíček.

K hlavnímu chodu bude podávat zelný salát coleslaw. Místo krájení chce použít přístroj, který zelí naseká. Ale něco je špatně. Listy vytáhne z plastové krabičky neporušené. Další selhání přístroje přijde o chvíli později, kdy se pokusí v robotu nakrájet hranolky. Při marné bitvě se málem zavaří motor přístroje. Tomáš bude muset opět přiložit ruku k dílu a krájet sám. Jak uvidíte vpodvečer na prima+ a na televizní obrazovce, Tomáše zradí i jeho intuice. Z nějakého popudu nepoužije při přípravě holandského řízku vajíčko a bude krutě litovat. Video v úvodu článku napoví, že hlavní chod nebude žádná pochoutka.

Soutěžící dostanou na stůl pokaždé něco jiného, než čekali:

Zkušenost před kamerou má jen hostitel?

U stolu se sejdou čtyři muži a jediná žena Zuzana, díky které nebude při jídle naprosté ticho. Bramborové plátky s tvarohem budou příjemným začátkem večera. Pak přijde na řadu okurková polévka, kterou si hosté pletli při čtení menu s okurkovým salátem. Jde o recept, který vymyslela Tomášova manželka, když podobnou polévku ochutnala v Polsku. Tomáš ale udělal něco špatně, protože okurky by hosté hledali v kašovité směsi marně. Z hlavního chodu si už soupeři dělají legraci. Tatarkové hranolky jsou spíše americké brambory, holandský řízek není řízek, ale roztrhané maso.

U jídla se Tomáš pochlubí svou účastí v pěvecké soutěži a zeptá se, zda mají ostatní zkušenost před kamerou. Lukáš má příležitost prozradit, že už v soutěži jednou vařil, ale neudělá to. Po dezertu následuje Tomášovo kouzelnické vystoupení. Soutěžící se nevěřícně dívají, jak Tomáš nešikovně manipuluje s různými pomůckami. „Přišlo mi, že Tomáš neuměl kouzlit. Asi určitě,“ hodnotí Jakub, který ale ocení snahu. Vpodvečer si na prima+ můžete pustit všech pět dílů tohoto týdne. Bude Lukáš jako zkušený účastník taktizovat? Jak si povede nejmladší Jakub? Uvidíte, jestli někdo Tomášův výkon překoná.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.