Lukáše opustila maminka a žije v malém pokoji. Soupeřky jeho životní příběh rozpláče

Prostřeno! S27 (73) – Smutné bydlení

Středeční hostitel Lukáš z Ústeckého kraje se v soutěži amatérských kuchařů doposud příliš neprojevoval. Nenápadný devatenáctiletý kluk statečně bojuje se svým nelehkým životním osudem. Soutěžícím nejde na rozum, proč už tři roky bydlí v penzionu.

Student oboru kuchař-číšník přivítá ve středu soupeře v penzionu v blízkosti lyžařského střediska, kde má už tři roky svůj pokojíček s postelí a umyvadlem. Lukáše měla nejprve ve své péči babička, když zemřela, dostal se do péče bratra. Tehdy se seznámil s kamarádem Jirkou, majitelem penzionu, který mu zajistil bydlení a práci. Díky němu je i v soutěži. Lukáš si jídla na menu vybíral podle toho, co by mohlo ostatním nejvíce chutnat. Nejsou tedy jeho oblíbená. Připraví grilovaný sýr, domácí chléb, hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, kuřecí přírodní řízek se sýrem, žampiony a americkým bramborem, na závěr se bude podávat piškotový dort zastudena s jahodami, jenž má hostitel připravený dopředu.

Po přivítání v penzionu hosté netuší, kde se to ocitli, a málomluvný Lukáš jim situaci nijak neusnadní. Informace o sobě jim bude dávkovat průběžně. Podle některých má výhodu, protože vaří v dobře vybavené kuchyni. A ještě k tomu je to budoucí profesionální kuchař. Lukášovi se podaří upéct dobrý domácí chleba, polévka se naopak nepovede vůbec. Knedlíčky se rozvaří a na talíři každý bude mít spíše játrovou kaši. Hlavní chod někteří označí za retro návrat do minulosti. Jak ve středu vpodvečer uvidíte, z večeře si hosté odnesou ještě jiné dojmy.

Hostitel promluví o tom, proč nežije s rodinou:

U matky pro něj nebylo místo

Při šmejdění soutěžící doufají, že se o hostiteli dozvědí něco víc. Skromný pokojík jim toho ale příliš nenabídne. Kromě učebnic nemá Lukáš žádné osobní věci, jen pár předmětů po dědečkovi, o němž toho sám příliš neví. „Obývák, ložnice a koupelna v jednom,“ hodnotí Lucie. Skromné bydlení vyvolá otázky a všichni tuší, že se musí zeptat, proč takhle Lukáš žije. „Jestli tady žije trvale už tři roky, to mě dost vzalo,“ popíše Lucie, která se bezprostředně po šmejdění rozpláče na chodbě. Je jí Lukáše líto.

„Lucku to dostalo, ta se rozbrečela, já jsem se snažila udržet, ale pak taky trošku káply slzičky,“ svěří se Martina. Jak si můžete na prima+ připomenout, tato soutěžící příliš empatie prozatím neprojevila. Později u stolu se pak Lukáše opatrně zeptá, zda chce o rodině mluvit. Ten jim vysvětlí, že byl v péči babičky, později bratra. „Ten mě zavedl sem a už jsem zůstal na vlastní noze. S mámou se vídám, tátu neznám,“ popisuje Lukáš.

A proč musel být v péči bráchy a ne maminky? „Měla malý byt a hodně dětí,“ sdělí svoji domněnku hostitel. Vzpomínky přece jen bolí a Lukáš neudrží slzy. Emotivní chvíli se pokusí překlenout pomocí zábavy, kterou bude malování na hrníčky. Bude mít Lukášovo skromné zázemí vliv na hodnocení soutěžících? Jak se projeví taktička Martina?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.