Hostitel Michal a soutěžící ve všem vidí intriky. Vybíravou Martinu označí za taktičku

Prostřeno! S27 (72) - Porovnávání jídel

Úterní hostitel Michal nepozve soupeře k sobě domů. Rozhodl se vařit u kamaráda a ukáže se, že to nebyla úplně šťastná volba. Zradí ho technika, bude se čekat. Dočká se i pořádné kritiky. Navíc začíná Martina ostatním připadat jako hráčka. Co na ní ostatním vadí?

Jedenatřicetiletý sympaťák Michal z Ústí nad Labem usoudil, že je jeho byt příliš malý na natáčení. V cizí kuchyni se ale nikdy nevaří tak jako ve vlastní. Zradí ho technika, bude muset všechno šlehat ručně a v kritické chvíli se vypne varná deska. Michal pro hosty připraví tři druhy pomazánek s domácí bagetou, hovězí vývar s domácími nudličkami, které se ukážou jako velmi široké nudle, hovězí po burgundsku s karlovarským knedlíkem a cheesecake, který je pověstný tím, že jeho název hosté v Prostřeno! často komolí. Tentokrát jej někdo nazve „čírský“. Hostům se menu zdá docela obyčejné a nijak překvapivé. Martina se na jídlo vyloženě netěší. Jak v úterý vpodvečer uvidíte, vybíravá soutěžící dnes všechny překvapí.

Překvapený bude ale i samotný hostitel, který ani neví, z čeho vaří. „Zvolil jsem pro dnešní recept portské víno, protože to burgundské není jednoduché sehnat. Doufám, že hosté prominou,“ popisuje postup Michal. Jako by nákup surovin na dnešní večer nedělal sám. „Vidíte, tak jsem to zkonil a místo portského jsem tam dal opravdu francouzské víno,“ povšimne si po chvíli nápisu na láhvi.

Podívejte se, jak Michal vaří „po burgundsku“ aniž by věděl, co do jídla dává:

Co vlastně Martině chutná?

Martina v předkrmu ochutná uzeného lososa, i když se na dnešní večeři příliš netěšila. Dokonce jídlo u stolu pochválí. Ostatní se začnou divit, že Martina jí ryby. V pondělí údajně zmiňovala, že je nejí. Není to ale pravda. Mluvila pouze o tom, že nejí mořské plody. Michal bude okamžitě přesvědčený, že tady něco nehraje. „Martina jedla lososa, i když nám včera tvrdila, že nejí ryby. Na to si pamatuju moc dobře,“ prohlásí a dodá: „Začínám cítit, že Martina bude taktizovat.“ Zbystří i Lucie, která začne vyšetřovat, kdo že to včera mluvil o tom, že nejí ryby. Nikdo se nepřizná.

Martina některým leží v žaludku už déle. Seznam věcí, které jí nechutnají, se zdá nekonečný, s každým dalším pokrmem se na něj přidávají další položky. Navíc je velmi kritická a nechutná jí prakticky nic. Jak si můžete na prima+ připomenout, v pondělí se těšila na zvěřinu na víně, pak zjistila, že ji vlastně nejí. V úterý u Michala pak bude tvrdit, že včerejší vínová omáčka byla lepší než ta jeho. Pondělní hostitelka Lucie bude zmatená, protože včera Martina téměř nic nesnědla. Jak to s její taktikou bude dál? To odhalí především její bodování.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.