Tento týden ovládne Prostřeno! mlsná taktička. Soupeřům lže o tom, co všechno nejí

Prostřeno! XXVII (71) - upoutávka

Prostřeno! bude opět velmi napínavé. Přinese chutné, exotické, netradiční a velice zajímavé recepty. A také zábavu, která bude stát za to. V tomto týdnu se u plotny objeví také někdo, kdo si chce zkusit opětovnou snahu o výhru. Ovšem jak to celé dopadne, se teprve uvidí.

Ženy budou v mírné přesile. Tři ku dvěma mužům. Jak se liší chlapské chutě od těch ženských a kdo bude nakonec největším taktikem? Bude to pro něj výhoda, nebo ne? Kdo ale nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách.

Jak se kdo popere s úkolem týdne, kterým je zakomponování strouhanky do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o recept navíc? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Podnikavá Lucie (43) se snaží žít s ohledem na planetu – velmi šetrně

Celá její rodina je společenská, takže hodně času tráví s přáteli. Miluje přípravu oslav a pohoštění pro návštěvy. S manželem žijí hlavně pro děti, takže všechen čas přizpůsobují jim a jejich aktivitám, ale mají už i společné koníčky. Co na Lucčino menu řeknou hosté a podaří se někomu ji vytočit? Lucie je také výborná pozorovatelka a všímá si toho, kdo co nejí a jak kdo co komentuje. Pro celou partu bude záhadou Květa, která skoro nemluví, a Martina, která tvrdí, že se na hlavní chod těší, a pak má problém se zvěřinou. Ve vzduchu visí otázka – co to je? Taktika, nebo jí srnčí maso opravdu nechutnalo? Dívejte se v pondělí.

Úterý: Řidič Michal (31) je extrovert. Je bezdětný a má přítelkyni

Do pořadu ho přihlásil jeho dlouholetý kamarád, ale neví, jestli za odměnu nebo za trest. Pokud by vyhrál, tak by část peněz použil na jarní dobrodružství v Dolomitech a část by použil na cestu okolo hory Mont Blanc. Při sestavování menu vsadil na klasiku, kterou si je jistý. Hostům se svěří, že má novou přítelkyni, která je mladší než on a má ji ve střídavé péči s vysokou školou. Michal tak žije sám v malém bytě, vařit a hostit jde ke kamarádovi. A to se mu docela vymstí, protože vybavení cizí kuchyně ho zradí a robota se mu nepodaří zprovoznit. Michal tak bude muset zapojit své svaly, aby připravil variaci pomazánek na domácím pečivu, hovězí vývar, domácí nudličky, hovězí po burgundsku s karlovarským knedlíkem a cheesecake. Podaří se menu i bez využití moderní techniky? Martina se opět zamotá do vysvětlování, co všechno nejí. Bude jí někdo věřit?

Středa: Student Lukáš (19) s výhrou moc nepočítá

Má tři sourozence a mámu. Žije v penzionu, kde bude i vařit, a dělá zde praxi ke škole. Do pořadu přihlásil nejdřív majitele penzionu, kde žije, ale ten se zúčastnit nemohl. Lukáš nakonec výzvu přijal a jde do toho sám. Lukáš působí trochu stydlivě, ale ukáže se, že za jeho plachostí se skrývá drsný životní příběh, kdy musel velmi brzy opustit domov a najít si nový, náhradní. U mámy pro něj nebylo místo a po smrti babičky se Lukáš uchýlil do penzionu, kde našel střechu nad hlavou, brigádu, a hlavně podporu. Když se to hosté dozvědí, velmi silně to na ně zapůsobí. I Lukášovo menu je poznamenané prostředím, v němž se nachází a kam pozve hosty – do penzionu. Připraví zdejší oblíbené recepty – grilovaný sýr, domácí chléb, hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, kuřecí přírodní řízek, sýr, žampion, americký brambor, oblohu a piškotový dort za studena s jahodami. Bude umět Lukáš své menu nejen správně uvařit, ale také odprezentovat svým soupeřům?

Čtvrtek: Uklízečka Květa (50) toho u stolu moc nenamluví

Má manžela a dvě děti, ve volném čase chodí běhat, cvičí a baví ji různé ruční práce. Květa toho po celý týden moc nenamluvila a hosté budou zvědaví, jestli se ve svůj hostitelský den konečně rozmluví. Květino menu na první pohled nezní vůbec složitě, když slibuje obložená vajíčka, cibulačku, knedlo vepřo zelo a mléčný řez. Menu se Květě povede, hlavně se jí podaří se rozmluvit, a připraví tak zážitek nejen pro diváky, kteří ji konečně poznají, ale i pro její hosty, které překvapí dobrou náladou, smyslem pro humor a uvolněnou atmosférou. Také jim prozradí, co je její největší vášní – je to běh, kterému rozverná uklízečka docela propadla a věnuje se mu často a ráda. Martina se ukáže opět jako mlsná taktička, když se jí nelíbí vepřové maso, které by měla údajně jíst.

Pátek: Pečovatelka Martina (46) plánuje vyhrát a utratit peníze za dárky pro vnoučátka

Martina v Prostřeno! není poprvé, už tu jednou štěstí zkoušela. Hostům se ale o své první zkušenosti zmiňovat nechce, aby k ní přistupovali stejně jako k ostatním. Podaří se jí udržet tajemství? Martina, která pracuje v Německu, a může tak inspiraci hledat i za hranicemi, vsadí na špenátovou roládu plněnou lososem, polévku minestrone, vepřovou panenku se třemi druhy sýra, oříškovou omáčku, americký brambor a dezert s tajemným názvem Eton mess, do něhož se sama hostitelka zamotá, když neví, co to je. Na Martinu a její vaření jsou všichni zvědaví, protože je pro ně záhadou. Podezřívají ji z taktiky. Chudák Martina ale bude mít co dělat sama se sebou. V její hostitelský den jako by bylo všechno proti ní. V kuchyni se jí dařit nebude, bude bojovat se svými schopnostmi i s časem, který jí bude chybět. Podaří se jí večer zachránit? Nebo bude litovat, že se přihlásila podruhé? Sledujte už v pátek.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.