Nejvtipnější hlášky z kulinářské soutěže. Je libo „fokačitu“ nebo „číský“ dort?

Prostřeno! XXVI – Hlášky

V soutěži amatérských kuchařů někdy zkoušejí štěstí i ti méně zkušení. Někdo se nevyzná v zahraniční kuchyni a pak tápe s výslovností jednotlivých pokrmů, jiný neumí ani nakrájet cibuli, další chce soupeře šokovat hmyzí pochoutkou.

Benjamínek týdne Lukáš se jako dobrý kuchař nepředvedl. V kuchyni šlo o jeho premiéru. Zatím sám nikdy nevařil, jen pomáhal mamince. Lukáš studuje obor kuchař-číšník, neumí ale ani nakrájet cibuli. Ukázaly se recepty z internetu nejlepší volbou, aby mohl konkurovat soupeřům? Na menu byla tvarohová pomazánkakuřecí vývar s drobením, kuře na bylinkách s vínem a šťouchanými bramborami, na závěr se bude podávat sladká tečka v podobě řezů s tvarohem. Tvarohovou pomazánku dělal z polského tvarohu. Přidal nastrouhanou mrkev, na kusy pokrájenou cibuli a dále recept velel přidat vejce. „Nejsem si jistý, co přesně to vejce udělá, protože jsem si tento recept našel na internetu,“ přizná Lukáš a pečlivě řídkou hmotu zamíchá. „Bude to spíš tvarohový salát,“ odtuší a dál se věcí nezabývá. Když soupeři zjistili, že je pomazánka ze syrových vajec, okamžitě přestali jíst z obavy ze salmonely.

Lucie se pokusila o vtip, který její soupeřky vůbec nepochopily. Svůj dezert, kterým byl cheesecake, nazvala číský dort. „Protože tomu tak říkáte, číský?“ diví se jedna soutěžící. „Slyšela jsem, že to tak někdo četl v tomto pořadu,“ vysvětlovala hostitelka. Ani toto nepadlo na úrodnou půdu, soupeřka si myslela, že jde o čínský dort.

Podívejte se na trapas s horkovzdušnou fritézou. Olej do ní nepatři:

Italské pokrmy dělají největší problémy

Samostatnou kapitolou bývá v Prostřeno! čtení menu a cizích názvů jídel. Někdy je až s podivem, že milovníci vaření neznají základní pokrmy a mají problém s výslovností. Italská focaccia je rázem překřtěná na „fokačítu“ nebo „fokácio“. Tereza zase překřtila kravský sýr na kravčí. Quesadillu čtou někteří jako „kvasadilu“.

Soutěžící se někdy snaží svoje soupeře šokovat nebo vyprovokovat k nějaké reakci. Liborovo menu obsahovalo smažené nožičky na banánovém špízu, mokrý sen s medvědem, jitrnici, jakou svět neviděl, a odvahu se šťastným koncem. Většina soutěžících červy ochutnala, někomu se ale udělalo špatně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.