Nejvtipnější hlášky z kulinářské soutěže. Je libo „fokačitu“ nebo „číský“ dort?

Prostřeno! XXVI – Hlášky

V soutěži amatérských kuchařů někdy zkoušejí štěstí i ti méně zkušení. Někdo se nevyzná v zahraniční kuchyni a pak tápe s výslovností jednotlivých pokrmů, jiný neumí ani nakrájet cibuli, další chce soupeře šokovat hmyzí pochoutkou.

Benjamínek týdne Lukáš se jako dobrý kuchař nepředvedl. V kuchyni šlo o jeho premiéru. Zatím sám nikdy nevařil, jen pomáhal mamince. Lukáš studuje obor kuchař-číšník, neumí ale ani nakrájet cibuli. Ukázaly se recepty z internetu nejlepší volbou, aby mohl konkurovat soupeřům? Na menu byla tvarohová pomazánkakuřecí vývar s drobením, kuře na bylinkách s vínem a šťouchanými bramborami, na závěr se bude podávat sladká tečka v podobě řezů s tvarohem. Tvarohovou pomazánku dělal z polského tvarohu. Přidal nastrouhanou mrkev, na kusy pokrájenou cibuli a dále recept velel přidat vejce. „Nejsem si jistý, co přesně to vejce udělá, protože jsem si tento recept našel na internetu,“ přizná Lukáš a pečlivě řídkou hmotu zamíchá. „Bude to spíš tvarohový salát,“ odtuší a dál se věcí nezabývá. Když soupeři zjistili, že je pomazánka ze syrových vajec, okamžitě přestali jíst z obavy ze salmonely.

Lucie se pokusila o vtip, který její soupeřky vůbec nepochopily. Svůj dezert, kterým byl cheesecake, nazvala číský dort. „Protože tomu tak říkáte, číský?“ diví se jedna soutěžící. „Slyšela jsem, že to tak někdo četl v tomto pořadu,“ vysvětlovala hostitelka. Ani toto nepadlo na úrodnou půdu, soupeřka si myslela, že jde o čínský dort.

Podívejte se na trapas s horkovzdušnou fritézou. Olej do ní nepatři:

Italské pokrmy dělají největší problémy

Samostatnou kapitolou bývá v Prostřeno! čtení menu a cizích názvů jídel. Někdy je až s podivem, že milovníci vaření neznají základní pokrmy a mají problém s výslovností. Italská focaccia je rázem překřtěná na „fokačítu“ nebo „fokácio“. Tereza zase překřtila kravský sýr na kravčí. Quesadillu čtou někteří jako „kvasadilu“.

Soutěžící se někdy snaží svoje soupeře šokovat nebo vyprovokovat k nějaké reakci. Liborovo menu obsahovalo smažené nožičky na banánovém špízu, mokrý sen s medvědem, jitrnici, jakou svět neviděl, a odvahu se šťastným koncem. Většina soutěžících červy ochutnala, někomu se ale udělalo špatně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.