Nesvadbová představí Terezku, kterou postavila na nohy. Považuje ji za druhou dceru

Osudy dětí - Prostřeno! S28 (77)

V úterý se k plotně v rámci charitativního týdne kuchařské soutěže postaví spisovatelka Bára Nesvadbová a novinářka Pavlína Saudková. Kamarádky a kolegyně u stolu přivítají tři děti, kterým díky charitě pomohly. Jak se bude hostům líbit jejich tajemné menu?

Úterní soutěž o nejlepší menu se odehraje u Báry Nesvadbové doma. Bude vařit společně s Pavlínou Saudkovou, která se ale v její kuchyni vůbec nevyzná. Dámy spolu pracují dlouhá léta a jejich životním naplněním je fond Be Charity. Zajišťují práci postiženým, kterým prospěje dostat se mezi lidi. Řeší například nemocné děti po úrazech, s mozkovou obrnou, důležitá je i pozornost, kterou věnují rodinám nemocných. Jsou rádi, když je někdo vyslechne. Účasti v Prostřeno! se hodně bály, jsou ale šťastné, jaká se sešla parta.

Menu bude tak trochu rébus, v názvech je zakomponován název nadace. Podávat se tedy bude BEruškový salát, BEbračka, charity Beef a svatební koláčky. Ilona Mančíková, Nora Fridrichová, Lenka Šourková a Johanna Nejedlová si budou lámat hlavu nad tím, co asi dostanou na stůl. Někdo čeká jako hlavní chod dušené maso, někdo steak. Johanna tipne správně, že polévka bude bramboračka. Pavlína jí uvaří obrovský hrnec, protože hostitelky čekají další návštěvu. Přijedou tři klienti, kteří budou večeřet s ostatními. Bára je ostatním představí. Nikolka byla ležák a díky rehabilitacím se postavila na nohy, chodí do čtvrté třídy a má samé jedničky. David byl první dítě charity, a když se Bára účastnila soutěže v minulosti, výtěžek měl jít právě na něj. Poté se ozvali dárci a pomohli mu.

Podívejte se na šmejdění u Báry doma:

Šmejdění v knihovně bude docela osobní

Všechny dámy ocení, jak Bára mění osudy svých svěřenců. Jsou dojaté, že příběh může dopadnout jinak, když je člověku věnovaná patřičná péče. „Terezka je jedno z nejstarších dětí Be Charity,“ představí mladou slečnu Bára: „Pamatujeme si ji jako dívku, která takřka nemluvila a byla upoutaná na vozík. Dneska je to krásná, mladá paní, která se nedávno vdala.“ Terezka je pro Báru podle jejích slov jako druhá dcera. Bára jí byla svědkem na svatbě, společně s Pavlínou slaví její narozeniny a pomůže i s vařením. Upečou společně svatební koláčky. Po přečtení menu se soutěžící těší. Doufají, že u dezertu bude velké oznámení. Bára se ovšem nevdává a Pavlína už je vdaná za Jana Saudka.

Šmejdit se bude pouze v knihovně, kde dojde i na zábava. Každá z žen si vezme knihu, přečte z ní náhodnou větu a z ní vyvodí poselství pro ten den. Nora má pocit, že je Bářina knihovna podobná té, kterou má doma. Poznává některá díla. Ilona se při pohledu na fotografii zarazí. Jsou na ní Bářini rodiče s miminkem, fotka ale vypadá současně. Začne počítání, jak je asi Bára stará. Po šmejdění se hosté usadí k dezertu a domem voní vánoční čaj. Atmosféra bude dokonalá a při pojídání koláčků se budou muset dámy krotit, jinak by jich snědly nepočítaně. Na prima+ a vpodvečer na Primě uvidíte, jak si Bára s Pavlínou povedou v bodování. Doženou včerejší Ilonu, nebo se objeví taktika? Dívejte se!

Přispíváte na charitu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.