Celebrity

16. srpna 2024 12:43

Josef Šťastna

Norské princátko nezvládá kokain. Marius zmlátil přítelkyni a zdemoloval byt

Nevlastní syn norského korunního prince nikdy nebyl žádným svatouškem. Nyní Marius Borg Høiby přestává zvládat alkohol a drogy a výsledkem je skandál, jaký Norsko nepamatuje. Sedmadvacetiletý mladý pán zdemoloval luxusní byt a pak zmlátil partnerku. Zřejmě pod vlivem kokainu a alkoholu.

Marius Borg Høiby je nevlastním synem korunního prince Haakona Magnuse. Do aristokratické rodiny se dostal v roce 2001, kdy si princ vzal jeho matku Mette-Marit Tjessem Høiby. Ta dnes používá titul korunní princezna norská. Kromě nezvladatelného Mariuse má Mette-Marit s norským princem dva mladší potomky - Ingrid Alexandru a Sverre Magnuse. Norský princ Haakon Magnus je synem norského krále Haralda V.

Problémový Marius Borg Høiby má dlouhodobé psychické problémy. Dostatek financí na drogy a alkohol jeho stavu rozhodně nepomáhají.

„Mám několik duševních poruch, které znamenají, že jsem měl, a stále mám, problémy během svého dospívání i dospělého života. Dlouho jsem bojoval se závislostí na drogách, s čímž jsem se v minulosti léčil,“ uvedl v prohlášení pro norská média po posledním skandálu, který překročil všechny meze.

Marius dne 4. srpna v luxusním bytě v Oslu napadl přítelkyni Rebeccu Helberg Arntsenovou, se kterou randí od července. Během pár minut došlo k ostré hádce, sousedi pak popsali, že slyšeli strašlivé rány. „Byly slyšet výkřiky a řev a slyšeli jsme dvě hlasité rány v patře nad námi,“ uvedl jeden ze sousedů pro deník Daily Mail. Výsledkem je zdemolovaný byt a napadená žena. Po děsivém činu šel Marius na večírek, kde pokračoval v pití. Podařilo se ho ale zatknout.

ČTĚTE TAKÉ: Kokain se ve Sněmovně užívá po kilech, říká Hollan. Poslance nález drogy nepřekvapil

Když Høiby vystřízlivěl, tak v tiskovém prohlášení slíbil, že se pokusí změnit svůj život. Přijal odpovědnost za své jednání a uznal chybu s tím, že je připraven plně spolupracovat s policií.

Půjde Marius za mříže?

Je otázkou, zda se podaří Mariuse dostat na správnou cestu. Na jeho chování si stěžují i další lidé, mezi kterými je i jeho bývalá partnerka Juliane Snekkestad. Ta na Instagramu uvedla, že drogově závislý Høiby ji měl během vztahu psychicky i fyzicky mučit.

Pokud by se podobných činů v Norsku dopustil běžný občan, hrozilo by mu několik let za mřížemi. Jisté je, že situaci kolem Mariuse bude řešit i královská rodina.

Kokain se objevil také v českém politickém prostředí:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 9. 2024

Rychlé tempo dne je přesně to, co potřebujete, abyste nastartovali svůj mozek a rozhýbali ho správným směrem, Berane. Převezměte kontrolu nad vnitřním ohněm a udržujte ho silný po celý den. Zjistíte, že vaše myšlenky mají osobnější rozměr, a dokážete racionálněji uvažovat o svých emocích. Vaše srdce a hlava dobře spolupracují.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.