Doporučení odborníků ze 2. dílu pořadu Tlouštíci II: Recepty na zdravá dietní jídla, svačiny i cvičení
Petr Fek se přihlásil do pořadu Tlouštíci se 146 kilogramy tělesné hmotnosti. Zdroj: FTV Prima/ Tlouštíci
Máte podobný problém, jaký měl Petr Fek, který změnil svůj životní styl a zhubl ve druhém dílu pořadu Tlouštíci II? Inspirujte se rozepsanými recepty na dietní pokrmy k večernímu mlsání, svačinami, nebo vyzkoušejte cviky, které trenérka doporučuje na extra videu nejen panu Petrovi. Prostudovat také můžete vhodné a nevhodné potraviny pro jeho hubnutí či podrobný rámcový jídelníček.
Pan Petr měl problém s večerní chutí „na něco malého a dobrého“. Asi všechny překvapí, že mu tuto radost odborníci nevzali. K večernímu mlsání se podle nich hodí například tento dip, který výborně chutná s čerstvou zeleninou. Zakousnout můžeme mrkev, řapíkatý celer, okurku nebo cuketu.
Prostudujte celý Petrův redukční jídelníček na 10 000 kJ
Tvrarohový dip
Připravte si ingredience:
- 250 g tučného tvarohu
- Cca 50 ml sójové smetany
- dle chuti hrubozrnnou hořčici
- šťávu z čerstvého citronu
- pažitku
- sůl
- pepř
Všechny ingredience dobře promícháme. Očištěnou, nakrájenou zeleninu poté přikusujeme namočenou v chutném dipu.
Tyto potraviny označili odborníci na zdravou výživu za vhodné a nevhodné při hubnutí
SVAČINY 400–680 KJ
- Malinový tvaroh: 100 g malin, 50 g polotučného měkkého tvarohu
- Knuspi chléb se sýrem a rajčetem
- 2 plátky Knuspi chleba, 30 g nízkotučného taveného sýra, 1 rajče
- Zelenina se šunkou nebo sýrem
- 200 g zeleniny, 50 g šunky nebo tvrdého sýra
Doporučené cviky nejen pro Petra
Cuketové lečo
Ingredience:
- 100 g cukety
- 100 g žampionů
- 50 g papriky
- 1 cibule
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička másla
- sůl
- pepř
Postup: Na másle osmahneme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme na plátky nakrájenou cuketu, papriku, houby, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Do změklé směsi rozklepneme vejce a necháme provařit.
Ražniči
Ingredience:
- 150 g krůtích prsou
- 1 cibule
- 1 menší červená paprika
- 2 žampiony
- 1 lžička oleje
- grilovací koření
- 150 g brambor (příloha)
Postup: Uvedené suroviny nakrájíme na stejně velké kostky a střídavě je napichujeme na špejli. V oleji rozmícháme grilovací koření a směsí potřeme ražniči. Zabalíme do alobalu a dáme zapéct do trouby. Podáváme s vařeným bramborem.
Celková bilance postavy Petra Feka
Rybí špíz s batátovými hranolky a jogurtovým dipem
Ingredience:
- 150 g tresky tmavé
- 1 lžička citronové šťávy
- ½ červené papriky
- ½ menší cukety
- 80 g cherry rajčat
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky nadrobno nasekaného tymiánu
Batátové hranolky – batáty 100 g, lžíce olivového oleje, ½ lžičky červené papriky, ½ lžičky sušeného česneku, necelá ½ lžička soli
Dresink – 50 g řeckého jogurtu, lžíce pažitky, lžíce nadrobno nasekané červené papriky
Postup: Rybu nakrájíme na kostky a stejně tak omytou zeleninu, pouze rajčata necháme v celku. Na špízové tyčky střídavě napichujeme rybí maso a zeleninu. V misce smícháme olej, sůl, pepř a nasekaný tymián. Směsí potřeme špízy a opečeme ze všech stran na pánvi.
Batáty oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky. Smícháme olej, červenou papriku, česnek a sůl. Ve směsi promícháme batátové hranolky, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme.