Obávaný Baba Jaga Mikulášek v kuchyni zmatkuje. Sražená polévka jako z jídelny

Smetana na vaření - Prostřeno! S28 (27)

V úterý se v repríze kuchařské soutěže postaví k plotně MMA legenda Václav Mikulášek, kterému se přezdívá Baba Jaga. V gastronomii se už v minulosti pohyboval, a v pondělí měl dost připomínek. Proto z něj mají soupeři respekt a zároveň od něj hodně očekávají.

Tento týden se v repríze souboje o nejlepší menu utkají MMA bojovníci. Úterní hostitel Václav je z Ostravy, a tak soupeři doufají, že nepojedou k němu domů. Naštěstí je hostitel pozve do vypůjčeného bydlení v pražských Stodůlkách, kde pobývá i se svým psem. Václav má přezdívku Baba Jaga, kterou získal zhruba před šesti lety, kdy přišel o zub.

Je vyučený kuchař a má zkušenosti s vařením na výletních lodích v Anglii. Díky tomu získal inspiraci pro své Prostřeno! menu. Podávat bude carpaccio s mořskou solí, parmazánem a kapary, kulajdu se zastřeným vejcemrib eye steak, smetanové brambory a pepřovou omáčku, na závěr si soupeři pochutnají na vanilkovém cheesecake dortíku s malinami.

V pondělí u Lukáše Olejníka se Václav prezentoval jako největší kritik a právě Lukáš bude velmi zvědavý, jak si jeho soupeř v úterý povede. Nehodlá mu odpustit vůbec nic. K menu budou mít hosté dopředu pár výhrad. David Hošek není fanouškem kulajdy, Arleta Krausová nemusí ke steaku jako přílohu brambory. Václav bude s vařením trošku bojovat.

Polévka jako ze školní jídelny? Podívejte se na video:

Hrozí kvůli dezertu střevní potíže?

Po marném pokusu o vyšlehání smetany zjistí, že koupil verzi na vaření s menším obsahem tuku. Tu ovšem vyšlehat nejde, a tak si zkušeně poradí. Našlehaný cheesecake připraví díky sněhu z vaječných bílků. Jelikož jde ale o nepečený dort, Václav se syrovými vejci trochu riskuje. Sám si je toho vědom a zkonstatuje, že budou mít soupeři maximálně průjem. Na prima+ a vpodvečer na Primě uvidíte, zda si záměny surovin někdo všimne.

Polévka bude podle očekávání vadit Davidovi, který nejí kopr a kulajda mu evokuje školní jídelnu. Ostatní si budou pochutnávat do chvíle, kdy někdo upozorní, že je polévka sražená. Projeví se mezi soupeři taktika, nebo budou bodovat spravedlivě? Všechny recepty a bonusy najdete v aplikaci Prima Zone po kliknutí na záložku Prostřeno!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 9. 2024

Dnes se k vám mohou dostat pikantní, ale možná i nepěkné drby. Můžete pochybovat o motivech blízkého přítele. Prozkoumejte všechny tipy, které dostanete, a zjistěte si skutečná fakta, než je přijmete jako pravdu. Mnohé informace budou pravděpodobně mylné. Vaše představivost je na výši, a tak byste se mohli pokusit psát nebo kreslit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.