Obávaný Baba Jaga Mikulášek v kuchyni zmatkuje. Sražená polévka jako z jídelny
Smetana na vaření - Prostřeno! S28 (27)
V úterý se v repríze kuchařské soutěže postaví k plotně MMA legenda Václav Mikulášek, kterému se přezdívá Baba Jaga. V gastronomii se už v minulosti pohyboval, a v pondělí měl dost připomínek. Proto z něj mají soupeři respekt a zároveň od něj hodně očekávají.
Tento týden se v repríze souboje o nejlepší menu utkají MMA bojovníci. Úterní hostitel Václav je z Ostravy, a tak soupeři doufají, že nepojedou k němu domů. Naštěstí je hostitel pozve do vypůjčeného bydlení v pražských Stodůlkách, kde pobývá i se svým psem. Václav má přezdívku Baba Jaga, kterou získal zhruba před šesti lety, kdy přišel o zub.
Hráškový krém s mátou a krevetou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roláda z hovězího carpaccia, grilovaná cuketa, parmazán, rukola, hořčičné senape Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jehněčí kotletky marinované v pepři, chilli a medu, pečený brambor s rozmarýnem a česnekem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Lukáš Olejník Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Carpaccio s mořskou solí, parmazánem, kapary Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kulajda se zastřeným vejcem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rib Eye Steak, smetanové brambory, pepřová omáčka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vanilkový cheesecake s malinami Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Václav Mikulášek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Krevety na špejli se salátkem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Avokádová pomazánka s cottage sýrem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tagliatelle s kuřecím masem a smetanou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoládový mousse Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
David Hošek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Batuta z hovězího s kapary a česnekovou majonézou, podávaná s focacciou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hrášková polévka se ciderem a mátou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Steak z hovězí svíčkové s bylinkovým máslem, pomazánkové rizoto Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoládový dort s vanilkovým toppingem a pekany Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Arleta Krausová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Krevety v avokádu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pikantní překvapení Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí steak s bramborem a zeleninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jablečný štrúdl - Matuškovo potěšení Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Matúš Juráček Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roláda z hovězího carpaccia, grilovaná cuketa, parmazán, rukola, hořčičné senape Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jehněčí kotletky marinované v pepři, chilli a medu, pečený brambor s rozmarýnem a česnekem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Je vyučený kuchař a má zkušenosti s vařením na výletních lodích v Anglii. Díky tomu získal inspiraci pro své Prostřeno! menu. Podávat bude carpaccio s mořskou solí, parmazánem a kapary, kulajdu se zastřeným vejcem, rib eye steak, smetanové brambory a pepřovou omáčku, na závěr si soupeři pochutnají na vanilkovém cheesecake dortíku s malinami.
V pondělí u Lukáše Olejníka se Václav prezentoval jako největší kritik a právě Lukáš bude velmi zvědavý, jak si jeho soupeř v úterý povede. Nehodlá mu odpustit vůbec nic. K menu budou mít hosté dopředu pár výhrad. David Hošek není fanouškem kulajdy, Arleta Krausová nemusí ke steaku jako přílohu brambory. Václav bude s vařením trošku bojovat.
Polévka jako ze školní jídelny? Podívejte se na video:
Hrozí kvůli dezertu střevní potíže?
Po marném pokusu o vyšlehání smetany zjistí, že koupil verzi na vaření s menším obsahem tuku. Tu ovšem vyšlehat nejde, a tak si zkušeně poradí. Našlehaný cheesecake připraví díky sněhu z vaječných bílků. Jelikož jde ale o nepečený dort, Václav se syrovými vejci trochu riskuje. Sám si je toho vědom a zkonstatuje, že budou mít soupeři maximálně průjem. Na prima+ a vpodvečer na Primě uvidíte, zda si záměny surovin někdo všimne.
Polévka bude podle očekávání vadit Davidovi, který nejí kopr a kulajda mu evokuje školní jídelnu. Ostatní si budou pochutnávat do chvíle, kdy někdo upozorní, že je polévka sražená. Projeví se mezi soupeři taktika, nebo budou bodovat spravedlivě? Všechny recepty a bonusy najdete v aplikaci Prima Zone po kliknutí na záložku Prostřeno!