Celebrity

18. července 2022 05:30

Anna Fedorov

Emília Vášáryová o domácím násilí: Dělají ze mě oběť, v takovém vztahu bych ale nežila

Interview: Speciál (717)

Slovenská herečka Emília Vášáryová (80) prožila s manželem Milanem Čorbou šťastných 36 let. Ještě předtím byla vdaná za sportovního lékaře Ivana Horského. Po jejich rozvodu se ovšem v médiích začalo spekulovat o tom, že ji psychicky týral a nebál se na ni ani vztáhnout ruku. To však osmdesátiletá herečka popřela. „Jsou to nesmysly a lži,“ řekla Vášáryová ve speciálním vydání pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

„Skloubit rodinu a herectví bylo velmi náročné. Můj druhý manžel Milan Čorba byl výtvarník. Ještě do svatby jsem s ním dlouhé roky pracovala. Znal mě a věděl, co ode mě čekat. Vzal na sebe to břemeno herečky. Ale vysvětlit normálně fungujícímu muži, že to, co se děje na televizních obrazovkách, není pravda, je těžké. Zvlášť když vás každé pondělí držel někdo jiný v náručí,“ svěřila se moderátorce Radce Červinkové Vášáryová a odkázala na takzvané bratislavské pondělky, které v minulosti vysílala Československá televize.

Sportovního lékaře Ivana Horského si Vášáryová vzala po pouhé třítýdenní známosti v roce 1968. Spolu s ním získala také tříletou dceru Evu, kterou okamžitě přijala za svou. Manželé se ovšem po sedmiletém vztahu rozvedli.

„Hodně jsem pracovala a každé úterní ráno, když Ivan přišel operovat na sál, už dostával od kolegů: ‚Včera tam byla zase s Kvietikom, pak s Třískou a dalšími.‘ Bylo to těžké,“ přiznala. Ačkoliv se její první manželství zřejmě neobešlo bez žárlivých scén, manžel prý na ni ruku nikdy nevztáhl. „Ty bulváry píšou nesmysly a lži. Dělají ze mě oběť násilí. V takovém svazku bych ale nikdy nežila. Ani hodinu bych to nevydržela,“ sdělila herečka.

Žiji ze dne na den

Ani přes to všechno nelituje toho, že se za Horského provdala. „Nemám ráda lidi, kteří z vás dělají oběť nebo chudinku. Jsem velmi ráda, že jsem měla ve svém životě tyto dva muže. Každý byl jiný, ale tak to mělo být,“ sdělila. „Vše, co se v mém životě stalo, se asi stát muselo. I první manželství můj život posunulo přesně tam, kam jsem chtěla. Narodil se mi syn a potom jsem získala krásnou holčičku, které zemřela maminka na těžkou nemoc. Vypadalo to, že děti mít ani nebudu, ale najednou jsem měla dvě. To jsou věci, za které jsem vděčná,“ řekla Vášáryová.

Její velkou láskou se stal až její druhý manžel Milan Čorba, se kterým prožila dlouhé roky a přivítala s ním na světě svého druhého syna. Čorba zemřel v roce 2013. „Manžel mi stále chybí. Takoví lidé se ve vašem životě nedají nahradit. Existuji a snažím se. Žiju ze dne na den a každé ráno jsem stále překvapená, že tu ještě jsem,“ uzavřela s úsměvem herečka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.