Celebrity

15. července 2022 13:30

Anna Fedorov

Exkluzivní rozhovor s Emílií Vášáryovou: Studium herectví bylo podezřelé, styděla jsem se

Exkluzivní rozhovor s Emílií Vášáryovou

Slovenská herečka Emília Vášáryová (80) bude hostem speciálního vydání pořadu Povídej. S moderátorkou Radkou Červinkovou pohovoří o rodině, prvním manželství a také vylíčí své umělecké začátky. Ačkoliv totiž dosáhla velkého úspěchu, herečkou se prý nikdy stát nechtěla.

„Herectví jsem původně nechtěla studovat vůbec,“ přiznala moderátorce známá umělkyně. Kvůli špatnému kádrovému posudku ale neměla na vybranou. „Skončila jsem na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Nebylo jednoduché se s tím smířit. Bylo mi 17 let a ani já sama jsem tehdy nevěděla, co chci dělat,“ vylíčila.

Studium na herecké škole brala jako přechodné období a doufala, že časem třeba změní obor. „Zpočátku jsem se styděla za to, co studuji, a když se mě lidé ptali, lhala jsem. Říkala jsem, že jednou budu jako astronomka Ludmila Pajdušáková nebo zpěvačka Judita Čeřovská. Později jsem s tím ale musela přestat,“ řekla herečka, která letos oslavila 80. narozeniny.

Ačkoliv Vášáryovou herectví nikdy nelákalo, dosáhla v něm velkého úspěchu. Poprvé se postavila před kameru už v 16 letech a ve filmu Dáždnik svätého Petra si zahrála roli služky. Po skončení studií se stala členkou Slovenského národního divadla, kterému je dodnes věrná. Za svou dlouholetou kariéru obdržela také řadu ocenění. Je držitelkou Českého lva a v roce 1978 získala titul zasloužilá umělkyně. V roce 2001 se pak stala slovenskou herečkou století. Ve stejné branži se prosadila také její mladší sestra Magda.

„Jako malá jsem se věnovala všemu možnému. Od baletu přes gymnastiku a hru na hudební nástroje. Dá se říct, že jsem byla na kariéru herečky připravená,“ svěřila se moderátorce Vášáryová. „V 50. letech ale bylo herecké povolání na Slovensku podezřelé. Měla jsem celkový ostych,“ doplnila herecká legenda. Celý rozhovor sledujte v neděli od 21:30 na CNN Prima NEWS.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.