Ondřej znechutí soutěžící slepým testem. Míša bude plivat nenáviděný kaviár

Kaviár - Prostřeno! S30 (4)

Čtvrteční hostitel Ondřej to nebude mít se soupeři jednoduché. Projeví se jejich mlsné jazýčky a při zábavě budou někteří jídlo i vyplivovat. Ostatní pobaví Aleš, který bude bojovat s elektrickým mlýnkem. Kdo se mu vysměje, že už je starý?

Soutěž amatérských kuchařů z Prahy a středních Čech pokračuje ve čtvrtek u Ondřeje. Ten žije ve vícegeneračním domě. Bydlí se ženou a dvěma dětmi, rodiči manželky a švagrem, který má také rodinu. Pracuje jako obsluha v restauraci a do Prostřeno! se přihlásil sám, protože ho baví vaření. Ve svém menu slibuje telecí tataráček s lanýžovou majonézou, krevety na bílém víně se šalotkou a česnekem, vepřovou plumu s gratinovanými brambory a omáčkou demi-glace. Na závěr bude podávat šlehané mascarpone s pudinkem a sušenkou.

Hosty přivítá venku přípitkem a jednohubkou s pestem, které je úkolem týdne. Soutěžící při pohledu na hezky zařízené bydlení a novou kuchyň usoudí, že bude Ondřej těžký soupeř. Vendy bude zajímat, jak se rodině takto pohromadě žije. Aleš by třeba podobně bydlet nechtěl. Ondřej si ale nestěžuje. Jako druhý předkrm budou krevety. Martina zajímá, jestli jim vyndal oči. Na to se dozví, že hostitel vypreparoval i střívka, což nikoho vůbec nenapadlo.

Podívejte se, jak Aleš bojuje s mlýnkem na pepř:

Pomsta za výsměch kvůli věku?

Aleš si bude chtít krevety opepřit. Jelikož ale neví, že je mlýnek na pepř elektrický, vůbec s ním neumí zacházet. Když mu přístroj začne poskakovat v ruce, Míša se mu vysměje, že je starý. „Absolutně nevěděl, že je to elektrický. To mě překvapilo, protože takový věci jsou tu už strašně dlouho,“ říká. „Z jaký jste doby?“ ptá se. „Chodíme na záchod na dvůr,“ odvětí Aleš. Při šmejdění Míšu humor přejde. Při zvedání činky přecení své síly a těžká váha ji přimáčkne k lavici. Jistit ji měl ale právě Aleš, který si prý myslel, že to zvládne.

Není to ale poslední útrapa, kterou Míša musí zvládnout. Ondřej vymyslí jako zábavu slepý chuťový test. Řapíkatý celer a mozzarellu soutěžící docela zvládnou, ale na závěr přijde kaviár. Jen co ho vezme Míša do úst, začne panikařit. „Tos neudělal, dej mi ubrousek, dělej.“ Pak vyplivne rybí jikry do skleničky a ještě si vypláchne pusu červeným vínem, které také vyplivne. Ještěže mají ostatní zavázané oči. Všechny novinky k pořadu sledujte exkluzivně v aplikaci Prima Zone, kde najdete recepty, bonusy a hlášky dříve než na webu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.