Recepty

31. prosince 2023 11:25

redakce Prima Ženy

Silvestr bez alkoholu? Zkuste originální nealko drinky podle šéfa Pohlreicha

SGT. Pepper

Nový rok 2024 je za dveřmi. Jeho příchod můžete oslavit i bez alkoholu. Inspirujte se recepty šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Zeleninová variace může být i ideální novoroční snídaní.

Pro mládež i pro ty z vás, kdo nepijí alkohol. Vybrali jsme několik receptů na osvěžující a chutné nealko drinky s nápadem, jejichž autorem je šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Podle přiložených videonávodů je hravě připravíte za pár minut a z běžně dostupných surovin. Užijte si silvestrovský večírek se vším všudy a nebuďte na suchu!

Seržant Pepper

Suroviny:

  • minerální voda
  • 1/2 salátové okurky
  • 1/2 červené papriky
  • bazalka

Postup: Půlku okurky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nasekáme na čtverečky. Stejným způsobem nakrájíme půlku červené papriku a vše nasypeme do džbánu s ledem. Na závěr přidáme lístky bazalky a vše zalijeme minerální vodou.

Seržant Pepper rozlijeme do sklenic a podáváme.

VIRGIN SANGRIA

Suproviny:

Postup: Ovoce nakrájejte, část nasypejte do džbánu a část do sklenice. Do džbánu přidejte led, Sangria sirup a zalijte minerální vodou. Nalijte do sklenice a ozdobte pomerančem, jahodou a mátou. Můžete servírovat.

SWEET TONY

Suroviny:

Postup: Do džbánu nasypte led, zalijte vanilkovým sirupem, hruškovým džusem, citronovou šťávou, dolijte Schorle, vložte snítku rozmarýnu a přidejte nakrájené jablko a hrušku. Promíchejte.

Do sklenice nasypte led, přilijte koktejl a ozdobte ovocem a snítkou rozmarýnu.

CARROT BOMB

Suroviny:

Postup: Do džbánu nasypte led a zalijte čerstvou mrkvovou šťávou, jablečným džusem, bezinkovým sirupem a šťávou z citronu. Dolijte minerálkou, promíchejte a přelijte do sklenic. Ozdobte nastrouhanými plátky mrkve a čerstvou citronovou kůrou.

VIRGIN MOJITO

Suroviny:

Postup: Limetu nakrájíme na kostky a dáme do džbánu. Přidáme lístky máty a cukr. Vše promícháme pomocí hmoždíře. Přilijeme anýzový sirup, přisypeme kostky ledu a zalijeme minerální vodou. Znovu promícháme, nalijeme do sklenic a podáváme.

ZELENINOVÝ DRINK

Suroviny:

Příprava: Všechny ingredience zpracujeme v mixéru a šťávu přelijeme do džbánu a můžeme servírovat.

MATTROPICANA

Suroviny:

Postup: Na dno džbánu dejte led. Přilijte mangový sirup, multivitamínový džus, citronovou šťávu, pomerančový džus a zalijte citronovou minerální vodou. Podle potřeby ještě dochuťte citronem, přelijte do sklenice a ozdobte plátky manga a snítkou máty.

Autor drinků: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek