Silvestr bez alkoholu? Zkuste originální nealko drinky podle šéfa Pohlreicha
SGT. Pepper
Nový rok 2024 je za dveřmi. Jeho příchod můžete oslavit i bez alkoholu. Inspirujte se recepty šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Zeleninová variace může být i ideální novoroční snídaní.
Pro mládež i pro ty z vás, kdo nepijí alkohol. Vybrali jsme několik receptů na osvěžující a chutné nealko drinky s nápadem, jejichž autorem je šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Podle přiložených videonávodů je hravě připravíte za pár minut a z běžně dostupných surovin. Užijte si silvestrovský večírek se vším všudy a nebuďte na suchu!
Seržant Pepper
Suroviny:
- minerální voda
- 1/2 salátové okurky
- 1/2 červené papriky
- bazalka
Postup: Půlku okurky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nasekáme na čtverečky. Stejným způsobem nakrájíme půlku červené papriku a vše nasypeme do džbánu s ledem. Na závěr přidáme lístky bazalky a vše zalijeme minerální vodou.
Seržant Pepper rozlijeme do sklenic a podáváme.
VIRGIN SANGRIA
Suproviny:
Postup: Ovoce nakrájejte, část nasypejte do džbánu a část do sklenice. Do džbánu přidejte led, Sangria sirup a zalijte minerální vodou. Nalijte do sklenice a ozdobte pomerančem, jahodou a mátou. Můžete servírovat.
SWEET TONY
Suroviny:
Postup: Do džbánu nasypte led, zalijte vanilkovým sirupem, hruškovým džusem, citronovou šťávou, dolijte Schorle, vložte snítku rozmarýnu a přidejte nakrájené jablko a hrušku. Promíchejte.
Do sklenice nasypte led, přilijte koktejl a ozdobte ovocem a snítkou rozmarýnu.
CARROT BOMB
Suroviny:
- mrkvová šťáva
- jablečný džus
- bezinkový sirup
- 1,5 ks citronu
- minerální voda
- mrkev
- citronová kůra
Postup: Do džbánu nasypte led a zalijte čerstvou mrkvovou šťávou, jablečným džusem, bezinkovým sirupem a šťávou z citronu. Dolijte minerálkou, promíchejte a přelijte do sklenic. Ozdobte nastrouhanými plátky mrkve a čerstvou citronovou kůrou.
VIRGIN MOJITO
Suroviny:
- 1 ks limetka
- 2 lžíce třtinového cukru
- anýzový sirup
- máta
- minerální voda
Postup: Limetu nakrájíme na kostky a dáme do džbánu. Přidáme lístky máty a cukr. Vše promícháme pomocí hmoždíře. Přilijeme anýzový sirup, přisypeme kostky ledu a zalijeme minerální vodou. Znovu promícháme, nalijeme do sklenic a podáváme.
ZELENINOVÝ DRINK
Suroviny:
Příprava: Všechny ingredience zpracujeme v mixéru a šťávu přelijeme do džbánu a můžeme servírovat.
MATTROPICANA
Suroviny:
- multivitaminový džus
- pomerančový džus
- mangový sirup
- citronová minerální voda
- citronová šťáva
- mango
- máta
Postup: Na dno džbánu dejte led. Přilijte mangový sirup, multivitamínový džus, citronovou šťávu, pomerančový džus a zalijte citronovou minerální vodou. Podle potřeby ještě dochuťte citronem, přelijte do sklenice a ozdobte plátky manga a snítkou máty.
Autor drinků: Zdeněk Pohlreich