Padla první klapka seriálu Pod hladinou. V hlavní roli se představí Matěj Hádek

První klapka seriálu Pod hladinou

Před pár dny se v okolí Slapské přehrady rozjelo natáčení nového seriálu televize Prima, který se odehrává v prostředí potápěčů z poříční policie. V hlavní roli se představí Matěj Hádek a Sandra Nováková.

Poblíž Častoboře a Štěchovic začalo být letos rušno již před začátkem letní sezony, která do této oblasti každoročně přiláká spoustu návštěvníků a táborníků. Na břehu Slapské přehrady se pravidelně objevují postavy v potápěčské výstroji. Pod vedením profesionálních potápěčů tu totiž pronikají do tajů této disciplíny herci Matěj Hádek, Marek Adamczyk a Filip Tomsa. Právě oni si v seriálu zahrají policejní potápěče, kteří pracují v podmínkách, kde se realita snadno může změnit v noční můru. Musejí spoléhat sami na sebe, jeden na druhého a na správná rozhodnutí svého šéfa. Voda je živel i jejich povolání.

Matěj Hádek pod hladinou: Učit se řídit motorový člun je pro klukovskou duši radost

„Od jedenácti metrů pod vodou už není vidět téměř nic, viditelnost je tak půl metru,“ podělil se o svou potápěčskou zkušenost Matěj Hádek, představitel Jana Zacha, nadpraporčíka poříční policie, a dodává, že s každým dalším ponorem se člověk cítí jistější. „Dokážu pochopit, že tomu někdo propadne. Přestože zkušeností s potápěním mám zatím jen pár, už jsem pod hladinou na chvíli zažil výjimečný pocit štěstí a euforie,“ říká. Další disciplínou, kterou si herci hlavních mužských rolí museli osahat, je řízení motorové lodi. „Učit se něco takového je pro klukovskou duši radost,“ doplňuje Matěj.

Sandra Nováková si zahrála policistku vůbec poprvé

„Hraju velitele podporučíka Alici Jiráskovou. Jsem hlavní kriminalistka a moc si to užívám. Policistku jsem totiž ještě nikdy nehrála,“ uvádí ke své seriálové roli Sandra Nováková, která ztvárňuje hlavní ženskou postavu. „Záběry pod hladinou se mě naštěstí netýkají, za což jsem ráda. Jsem totiž strašně zimomřivý člověk,“ přiznává.

Seriál Pod hladinou mapuje jednotlivé případy, které poříční policie vyšetřuje, ale také rozplétá soukromé linky ústředních hrdinů. V dalších rolích se představí Šárka Vaculíková, Václav Vydra, Igor Chmela, Petr Lněnička, Martin Sobotka, Jana Stryková, Petr Buchta, Cyril Dobrý a jiní. Seriál vzniká pod taktovkou režiséra Vojtěcha Moravce, scénář napsala Lucie Paulová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.